В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Кампанията „Аз и Ти ЗаЕдно“ ще подкрепи две бургаски семейства по пътя им към желаното бебе

01 Юни 2017г.

  • Pin It

 

Кампанията в подкрепа на бургаски двойки с репродуктивни проблеми - Аз и Ти ЗаЕдно - „За повече детски усмивки“ е във финалния си етап. Днес на специална пресконференция организаторите обявиха края на набиране на средства.

 

“Изключително щастливи сме, че бургазлии припознаха нашата кауза и по време на кампанията стоките, маркирани с етикет Аз и Ти ЗаЕдно представляваха голям интерес. Благодарение на общите ни усилия събраната сума е в размер на 10 000 лв. По този начин ще успеем да помогнем на две семейства по пътя им към мечтаната рожба.“ заяви Теодора Златева един от инициаторите и координатор на кампанията.

Съвместното дело на най-голямата неправителствена организация, подкрепяща жени с репродуктивни проблеми – Фондация „Искам бебе“, и най-старият търговски център на Бургас – Триа Сити Център, продължи 9 месеца. През този период търговският център набираше средства чрез продажбата на специално обозначени с етикет стоки в магазините и заведенията на територията на търговския център. 20 % от стойността на стоките бе дарена за каузата.

Събраната сума от 10 000 лв. ще бъде разпределена за ин витро процедури под формата на ваучери от по 5000 лв.

„Много малка част от бизнеса чува за нашите проблеми и откликва в тази връзка искам да заявя огромни благодарности на Триа Сити Център и организаторите на кампанията за подкрепата, която ни оказаха,“ заяви Ваня Христова - координатор на Фондация „Искам бебе“ за град Бургас.

На пресконференцията бе даден старт и на кандидатстването за финансова подкрепа от кампанията. Семействата ще могат да изпращат своите кандидатури на посочения адрес: azitizaedno@tria.bg

Двойките имат право сами да изберат лечебното заведение, в което да бъдат извършени процедурите, в срок от 6 месеца от момента, в който бъдат изтеглени.

За да участват в кампанията двойките трябва отговарят на следните критерии:
- Да бъдат български граждани, жители на Област Бургас;
- Жената да не е навършила 43-годишна възраст;
- Двойката да има поне един неуспешен опит;

„С ръководството на УМБАЛ Бургас искаме да допринесем допълнително за каузата като ще разширим събраната сума с лекарства и труд от наша страна,“ каза д-р Антонио Душепеев – председател на комисията по здравеопазване и социални дейности към Общински съвет Бургас и ръководител на звеното по асистирана репродукция към УМБАЛ - Бургас.

Кандидатствалите за финансова подкрепа чрез кампанията, ще бъдат изтеглени на случаен принцип в присъствието на нотариус, представител на „Искам бебе“ и представител на Триа Сити Център на 7 юли. Освен двете двойки ще бъдат изтеглени и 3 резервни двойки, които в случай на отказ от страна на победителите да заемат тяхното място.

Кампанията се осъществява с подкрепата на УМБАЛ - Бургас и в частност звеното по асистирана репродукция.

Още новини от Други

RSS виж всички

Новата програма “Data Science” на WU Executive Academy стартира тази есен

Новата програма “Data Science” на WU Executive Academy стартира тази есен

WU Executive Academy разработи нова програма, която предоставя на участниците теоретично и практическо ноу-хау за управление и анализ на огромни обеми данни. “Data Science” ще се води на английски език и ще започне на 8 ноември 2017 г.

„Усещане за вода“

„Усещане за вода“

Галерия 11 Август има удоволствието да представи младата авторка Тина Хамзе и експозицията ѝ, озаглавена „Усещане за вода“.

ЗАПОЧВАТ ОБУЧЕНИЯ НА ПАРАМЕДИЦИ И ЗДРАВНИ АСИСТЕНТИ В ПИРОГОВ, СЪВМЕСТНО С ЦПО „АКАДЕМИЯ”

ЗАПОЧВАТ ОБУЧЕНИЯ НА ПАРАМЕДИЦИ И ЗДРАВНИ АСИСТЕНТИ В ПИРОГОВ, СЪВМЕСТНО С ЦПО „АКАДЕМИЯ”

Най-голямата болница за спешна медицина „Н.И.Пирогов” и Центърът за професионално обучение „Академия” към Агенция „Анкор А Дженте” организират курсове за професионална квалификация по професиите Парамедик, Здравен асистент и Болногледач.

Стартира класацията „Новатори в образованието“ 2017

Стартира класацията „Новатори в образованието“ 2017

Търсят се позитивните промени в българското образование. Класацията предизвиква обществена дискусия за нуждата от промяна в сферата на образованието

Еврокомисията започна процедура заради проблеми с ВЕЦ в България

Брюксел задейства пилотен механизъм след жалби на Балканка, WWF и други природозащитни организации

Абонамент за RSS новини