В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

ИЗЛОЖБАТА „НЕ/ПОЗНАТИ“ ГОСТУВА В БУРГАС

14 Юли 2017г.

  • Pin It

Обединена българска банка представя най-ценните творби от своята колекция в град Бургас. От 14 юли до 5 август експозицията „НЕ/ПОЗНАТИ“ ще гостува в една от най-старите художествени галерии в страната – Бургаската художествена галерия „Петко Задгорски“ (ул. „Митрополит Симеон“ №24). Изложбата е с вход свободен и е отворена от понеделник до петък от 9:00 до 18:00 ч., а в събота – от 10:00 до 13:00 и от 14:00 до 17:30 ч.

Един от любимите български морски градове е единадесетата спирка на пътуващата изложба „НЕ/ПОЗНАТИ“ на ОББ. Уникалната експозиция съдържа непознати творби, рисувани от едни от най-познатите български класици и съвременници. Жителите и гостите на Бургас ще имат изключителната възможност да видят произведенията на емблематични за българското изобразително изкуство творци, сред които Харалампи Илиев, Васил Маринов, Радомир Мандов, Златю Бояджиев, Христо Каварналиев, Никола Танев, Йордан Кисьов, Веско Велев, Антоний Софев и др. Наред с живописните платна и графиките, колекцията на ОББ включва и уникални пишещи и сметачни машини, стенни часовници и други антикварни предмети. Те запознават посетителите с историята на банковото дело у нас.

Специално внимание сред творците привлича академик Христо Стайков, който е роден в бургаското село Екзарх Антимово. Майстор на рисунката и класическата графика, той е представен в „НЕ/ПОЗНАТИ“ с произведението си „След дъжд“, изпълнено в техниката на сухата игла.

„НЕ/ПОЗНАТИ“ се реализира по повод 25 години Обединена българска банка и включва 47 творби от Златния фонд на Колекцията на банката, подбрани прецизно. Цялата Колекция на финансовата институция се състои от 225 творби, разделени в три фонда – златен, сребърен и бронзов. През годините всички произведения и антикварни предмети са били част от интериора на различни клонове на ОББ, а сега биват представени и на ценителите на изобразителното изкуство в цялата страна. „НЕ/ПОЗНАТИ“ е поредният проект, свързан с изкуство и култура, който ОББ осъществява у нас. Банката подкрепя и редица други културни и спортни инициативи.

Още новини от Други

RSS виж всички

Информационно събитие по проект „From School Class to Business Class“

Информационно събитие по проект „From School Class to Business Class“

На 03.08.2017г. (четвъртък) в хотел Best Western City Hotel, гр. София, ул. Стара планина № 6 ще се проведе информационно събитие по проект „From School Class to Business Class“

Турботракс представи в България новия DAF XF 480 SSC

Турботракс представи в България новия DAF XF 480 SSC

Холандската марка зададе нов стандарт в транспортната ефективност и комфорт при тежките автомобили

WWF: всеки може да помогне за спиране на злоупотребите в горите

По данни на международната природозащитна организация WWF, незаконният дърводобив в България е между 10 и 25% от общия добив, което формира сенчест бизнес за близо 100 милиона лева.

CR-MAX-4E. Диагностичен стенд CR-MAX-4E за проверка на Common Rail инжектори

Диагностичния стенд CR-MAX-4E е създаден да проверява Common Rail инжектори на производителите Bosch, Delphi, Denso и Siemens при системно налягане до 1800 bar.

В началото на премиерния втори сезон на сериала „Хап и Ленърд“ по AMC

В началото на премиерния втори сезон на сериала „Хап и Ленърд“ по AMC

Кои са героите в сезон 2 на сериала „Хап и Ленърд“ и какво да очакваме от тях?

Абонамент за RSS новини