В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Бюлетин 1 - проект VALITS

03 Май 2017г.

  • Pin It

В туристическия сектор в целия ЕС, голяма част от хората работят с краткосрочни трудови договори и следват един модел на заетост и интензивна работа по време на сезона, последвана от безработица през останалото време. Но тези хора притежават разнообразие от ценни преносими умения – способности които са актуални и приложими в широка сфера от професии и бизнес сектори. Преносимите умения са градивните елементи за развитието на на допълнителни формални умения, необходими за успеха на пазара на труда и включват: междуличностни, презентиране, работа в екип, сътрудничество, управление, комуникация, умения за преговори, финансови способности. За впрягането на тези умения и способности и ефективното използване на тази неизползвана работна възможности, проекта VALITS ще разработи и създаде:
1. ‘Инструментариум за разпознаване и валидация’: на съществуващите умения и способности на сезонните работници следвайки принципите на ECVET и EQF
2. ‘Приложение за кариерно напътстване’: да предложи целеви предложения и съвети за бъдещи кариерни възможности в или извън сектора
Продукти на прокета
1. Валидационен Инструментариум – онлайн уеб платформа, позволяваща на ползвалите да направят тест за умения и оценка на способностите, даващ независими и обективни резултати. Основна задача на Инструментариума е да отключи и разкрие потенциала на техните умения за бъдещи продължителни работни възможности. Доколкото такива умения са общи за страните партньори, всеки от тях ще определи 10те най-специфични преносими умения. Сред работодатели и други заинтересовани от туристическия и не само бизнес ще се проведе изследване за определяне на най-желаните и вече придобити такива умения. Ще се разработи методология за тестване на преносими умения, която ще бъде обединена с иновативно интерактивно оценяване за получаване на точен резултат. Резултата ще бъде в такава форма, че да може директно да се използва в техните Europass CV-та.
Кои са в проекта?
Sea Teach S.L. е испанска ООД компания и е координатор на проекта. Компанията повече от 14 години работи в сферата на морските услуги и работи както като Морско Училище, така и като чартърен оператор на моторни лодки.
Danmar Computers LLC (Полша) е частна компания работеща в сферата на IT технологиите, предлагаща обучения в тази област.
Асоциация Знам и Мога (България) създадена през 1996 година и е образователен център работещ в три основни направления – формално образование, неформално образование, работа по национални и международни проекти.
EURO – Изследователски център за насърчаване на инициативи на ЕС (Италия) е създаден през 1996 година и работи в сферата на организирането на професионални обучения, подкрепа на социални изолации, подкрепя доживотни форми на обучение.
SMC Studien and Management GmbH (Австрия) е частна партньорска организация разработваща и прилагаща магистърски програми, формални и неформални курсове, участва в Европейски проекти в областта на туризма и е-обучението.
 

Още новини от Други

RSS виж всички

Американска клиника за гръбначни заболявания планира разрастване на дейността си

Като резултат от изминалата година, вече са в ход действия за разрастване на базата на клиниката в София, нейното развитие в страната, а в най-близко бъдеще – и в съседни държави

Инвестиция в способностите на екипа – ключов фактор за развитие на чуждестранните компании у нас

Инвестиция в способностите на екипа – ключов фактор за развитие на чуждестранните компании у нас

Ангажимент на администрацията, от друга страна, са възможностите, които предоставя за улесняване на вложенията, както и за видовете лостове за промотиране, които бизнесът позволява

BNI създава среда за структуриран нетуъркинг и фокусирани срещи между професионалисти

BNI създава среда за структуриран нетуъркинг и фокусирани срещи между професионалисти

Успешното развитие на BNI в България е пряк резултат от придържането към ценностите на организацията, смятат нейните ръководители

София ще се превърне в столица на автомобилите през октомври

София ще се превърне в столица на автомобилите през октомври

Международният автомобилен салон София 2017 ще се проведе през октомври, само месец след най-голямото изложение в автомобилната индустрия.

Лили Иванова и музикантите й с концерт на „Аполония“

Лили Иванова и музикантите й с концерт на „Аполония“

Лили Иванова ще участва в най-големия арт фестивал в България, a именно - Празници на изкуствата „Аполония“.

Абонамент за RSS новини