В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Бюлетин 1 - проект VALITS

03 Май 2017г.

  • Pin It

В туристическия сектор в целия ЕС, голяма част от хората работят с краткосрочни трудови договори и следват един модел на заетост и интензивна работа по време на сезона, последвана от безработица през останалото време. Но тези хора притежават разнообразие от ценни преносими умения – способности които са актуални и приложими в широка сфера от професии и бизнес сектори. Преносимите умения са градивните елементи за развитието на на допълнителни формални умения, необходими за успеха на пазара на труда и включват: междуличностни, презентиране, работа в екип, сътрудничество, управление, комуникация, умения за преговори, финансови способности. За впрягането на тези умения и способности и ефективното използване на тази неизползвана работна възможности, проекта VALITS ще разработи и създаде:
1. ‘Инструментариум за разпознаване и валидация’: на съществуващите умения и способности на сезонните работници следвайки принципите на ECVET и EQF
2. ‘Приложение за кариерно напътстване’: да предложи целеви предложения и съвети за бъдещи кариерни възможности в или извън сектора
Продукти на прокета
1. Валидационен Инструментариум – онлайн уеб платформа, позволяваща на ползвалите да направят тест за умения и оценка на способностите, даващ независими и обективни резултати. Основна задача на Инструментариума е да отключи и разкрие потенциала на техните умения за бъдещи продължителни работни възможности. Доколкото такива умения са общи за страните партньори, всеки от тях ще определи 10те най-специфични преносими умения. Сред работодатели и други заинтересовани от туристическия и не само бизнес ще се проведе изследване за определяне на най-желаните и вече придобити такива умения. Ще се разработи методология за тестване на преносими умения, която ще бъде обединена с иновативно интерактивно оценяване за получаване на точен резултат. Резултата ще бъде в такава форма, че да може директно да се използва в техните Europass CV-та.
Кои са в проекта?
Sea Teach S.L. е испанска ООД компания и е координатор на проекта. Компанията повече от 14 години работи в сферата на морските услуги и работи както като Морско Училище, така и като чартърен оператор на моторни лодки.
Danmar Computers LLC (Полша) е частна компания работеща в сферата на IT технологиите, предлагаща обучения в тази област.
Асоциация Знам и Мога (България) създадена през 1996 година и е образователен център работещ в три основни направления – формално образование, неформално образование, работа по национални и международни проекти.
EURO – Изследователски център за насърчаване на инициативи на ЕС (Италия) е създаден през 1996 година и работи в сферата на организирането на професионални обучения, подкрепа на социални изолации, подкрепя доживотни форми на обучение.
SMC Studien and Management GmbH (Австрия) е частна партньорска организация разработваща и прилагаща магистърски програми, формални и неформални курсове, участва в Европейски проекти в областта на туризма и е-обучението.
 

Още новини от Други

RSS виж всички

ЛЯТНА МЕДИЙНА АКАДЕМИЯ ЗА ДЕЦА - 2017

ЛЯТНА МЕДИЙНА АКАДЕМИЯ ЗА ДЕЦА - 2017

Готови ли сте и тази година да превърнете ученето в забавление? Защото само при нас ваканционното медийно приключение създава истински приятелства!

Раздават изравнителните сметки за парно в София от 1 до 5 юли

Раздават изравнителните сметки за парно в София от 1 до 5 юли

Изравнителните сметки на столичните абонати на Нелбо ЕАД ще бъдат раздадени в периода 1-5 юли. Всички абонати на компанията могат да проверят сметките си онлайн на www.nelbo.com.

Цар Лъв и приятели се завръщат по Дисни Ченъл

Цар Лъв и приятели се завръщат по Дисни Ченъл

През месец юли, Дисни Ченъл ще ни върне в детството с римейк на Цар Лъв, но този път към него ще се присъединят верните му приятели.

Община Приморско оценява значението на културно-историческото наследство

Община Приморско оценява значението на културно-историческото наследство

Месец преди най-мащабното събитие за индустрията в морския регион - Морските Оскари, чийто домакин ще е община Приморско, изпращаме интервю с директора на музея. Церемонията ще се състои на 28 юли от 19 часа (петък) В Амфитеатъра на града. Очакваме до 6 юли номинации по категориите за успешно развитие на бизнеса в морския регион.

Фондация „Америка за България“ връчи наградите за 2017г.

Фондация „Америка за България“ връчи наградите за 2017г.

За втора година Фондация „Америка за България“ връчи наградите #ВМУЗЕЯСМЕ. С тях поощряваме добри практики за привличането на различна публика и организиране на детски и семейни програми за достъп и различни партньорства. Обединяваме се около каузата музеите, галериите и културните организации да се превръщат все по-устойчиво в гостоприемно място за деца, цели семейства, ученици и да се отворят повече към все по-широка аудитория.

Абонамент за RSS новини