В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Безплатни обучения по ЗБУТ за работодатели и специалисти

07 Юли 2017г.

  • Pin It

Екипът на най-големият информационен български сайт за безопасност и здраве при работа Otgovori.Info осъществява свой проект за безплатно обучение на работодатели и специалисти, които да подпомагат подобряването на условията на труд във фирмите.

Как се стига до идеята и нейното осъществяване?

В малките и средни предприятия, дейностите по спазване на изискванията за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд се извършват по съвместителство. Така, изведнъж в ролята на човек, който да консултира работодателя за най-добрите мерки по условия на труд, се явява счетоводител, технически секретар или друго лице, чиито основни задължения, знания и експертиза са в съвсем различна посока.

Работодателите не желаят да отделят средства за специализирано обучение на своите подчинени, натоварени със задачата да се грижат за здравето и безопасността на своите колеги.

Оказва се също и че няма специализирани обучения, предназначени за начинаещи. Винаги има смесени групи, лекторите прескачат базови знания с "Това нали го знаете", а по-напредналите се дразнят, ако някой зададе въпрос с лесен отговор.

Затова екипът на Otgovori.Info решaва да даде възможност повече работодатели и специалисти да преминат базово обучение по безопасност и здраве при работа без да натоварват бюджета на фирмата.

Със собствени сили и средства, инж. Илиева и д-р Евстатиева започват поредица безплатни обучения, споделяйки своя опит и давайки начални знания и умения по здраве и безопасност при работа. Осъзнаването на отговорността в изпълнението на подобни задачи във фирмата е от съществена важност и е втората стъпка след придобиване на базовите знания.

До момента вече са проведени безплатни обучения в София, Разград и Враца и са обучени 157 работодатели и специалисти.

С планираните още четири обучения до края на годината - във Варна, Бургас, Пловдив и Стара Загора броят на безплатно обучените ще надвиши 300.

Във време, когато данните сочат повишаване на загиналите при трудови злополуки и проблеми с текучеството, натоварването и броя на инспекторите по труда, екипът на Otgovori.Info се натоварва със задачата да увеличи знаещите, за да се прибира всеки жив и здрав от работа.

 

 

 

 

 

 

Още новини от Други

RSS виж всички

Информационно събитие по проект „From School Class to Business Class“

Информационно събитие по проект „From School Class to Business Class“

На 03.08.2017г. (четвъртък) в хотел Best Western City Hotel, гр. София, ул. Стара планина № 6 ще се проведе информационно събитие по проект „From School Class to Business Class“

Турботракс представи в България новия DAF XF 480 SSC

Турботракс представи в България новия DAF XF 480 SSC

Холандската марка зададе нов стандарт в транспортната ефективност и комфорт при тежките автомобили

WWF: всеки може да помогне за спиране на злоупотребите в горите

По данни на международната природозащитна организация WWF, незаконният дърводобив в България е между 10 и 25% от общия добив, което формира сенчест бизнес за близо 100 милиона лева.

CR-MAX-4E. Диагностичен стенд CR-MAX-4E за проверка на Common Rail инжектори

Диагностичния стенд CR-MAX-4E е създаден да проверява Common Rail инжектори на производителите Bosch, Delphi, Denso и Siemens при системно налягане до 1800 bar.

В началото на премиерния втори сезон на сериала „Хап и Ленърд“ по AMC

В началото на премиерния втори сезон на сериала „Хап и Ленърд“ по AMC

Кои са героите в сезон 2 на сериала „Хап и Ленърд“ и какво да очакваме от тях?

Абонамент за RSS новини