В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

БА ДИАБЕТ проведе среща- дискусия за психологичния аспект на живота с хронично състояние, каквото е диабетът

23 Май 2017г.

  • Pin It

На 20 май Българска асоциация диабет и Сдружение „Живей активно с диабет“ проведоха среща- дискусия за психологичния аспект на живота с хронично състояние, каквото е диабетът. На тази среща г-жа Силва Милчева, клиничен психолог, представи резултатите от проучването за тревожността и психологическите притеснения на пациенти с диабет, проведено с участието на членове на БА Диабет, а доц. д-р Михаил Околийски отговори на много въпроси на участниците в срещата. Събитието даде старт на поредицата Живот с диабет - Среща с експерта. На тези срещи ще бъдат канени видни медицински и здравни специалисти за обсъждане на предложените от членовете на асоциацията теми.

 
В дискусията взе участие и г-жа Мария Димитрова – старши мениджър Продуктова категория в „Престиж 96“ЕООД. Под мотото „Българска асоциация диабет и Престиж 96 ЕООД – заедно в различни инициативи“ ще бъдат организирани различни събития за популяризиране здравословния начин на живот за превенция на социалнозначими заболявания и подобряване на здравния статус на населението.

Според статистиката на международната диабетна федерация IDF броят на хората живеещи с диабет в световен мащаб се очаква да нарасне до 642 милиона души към 2020 година , или всеки 10ти човек ще живее с това състояние. Всеки втори случай на диабет е недиагностициран. Приблизително 140 000 деца на възраст от 0 до 14 години живеят с диабет тип 1. Данните сочат, че диабетът е един от най- масовите здравословни проблеми на човечеството и често бива определян като „социална болест“. Все по- често се наблюдава диагностициране на диабет тип 2 при деца и подрастващи, а сред основните причини, освен стреса , са нездравословното хранене на децата, обездвижването, незаитересоваността от страна на родители и учители. Диабетът не е страшен, но би могъл много да навреди ако не се диагностицира навреме. Подходът към това здравословно състояние често е погрешен и възприятието за него всява страх и ужас у хората. Истината е, че много често диагностицираните с диабет водят по- здравословен начин на живот, спортуват, живеят активно. Инициативите на младежко сдружение „Живей активно с диабет“ го доказват.

Още новини от Други

RSS виж всички

Новата програма “Data Science” на WU Executive Academy стартира тази есен

Новата програма “Data Science” на WU Executive Academy стартира тази есен

WU Executive Academy разработи нова програма, която предоставя на участниците теоретично и практическо ноу-хау за управление и анализ на огромни обеми данни. “Data Science” ще се води на английски език и ще започне на 8 ноември 2017 г.

„Усещане за вода“

„Усещане за вода“

Галерия 11 Август има удоволствието да представи младата авторка Тина Хамзе и експозицията ѝ, озаглавена „Усещане за вода“.

ЗАПОЧВАТ ОБУЧЕНИЯ НА ПАРАМЕДИЦИ И ЗДРАВНИ АСИСТЕНТИ В ПИРОГОВ, СЪВМЕСТНО С ЦПО „АКАДЕМИЯ”

ЗАПОЧВАТ ОБУЧЕНИЯ НА ПАРАМЕДИЦИ И ЗДРАВНИ АСИСТЕНТИ В ПИРОГОВ, СЪВМЕСТНО С ЦПО „АКАДЕМИЯ”

Най-голямата болница за спешна медицина „Н.И.Пирогов” и Центърът за професионално обучение „Академия” към Агенция „Анкор А Дженте” организират курсове за професионална квалификация по професиите Парамедик, Здравен асистент и Болногледач.

Стартира класацията „Новатори в образованието“ 2017

Стартира класацията „Новатори в образованието“ 2017

Търсят се позитивните промени в българското образование. Класацията предизвиква обществена дискусия за нуждата от промяна в сферата на образованието

Еврокомисията започна процедура заради проблеми с ВЕЦ в България

Брюксел задейства пилотен механизъм след жалби на Балканка, WWF и други природозащитни организации

Абонамент за RSS новини