В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

24 май идва – говори ми на balgarski...не, ...на български

23 Май 2017г.

  • Pin It

София 22 май 2017 г. – В навечерието на празника на писмеността, Canon и Пощенска Кутия за приказки обединяват усилия, за да покажат красотата на българския език по забавен и нетрадиционен начин. От 19ч. на 24 май, София Лайв клуб ще подслони всички ценители на книжовния ни език, за да чуят забавни разкази, в които настъпилото двусмислие или неточността на изказа, предизвикани от използването на маймуница, са довели до неприятни комични ситуации.
“Не, ти падна под общия позор, охулен, опетнен със думи кални: и чуждите, и нашите, във хор, отрекоха те, о, език страдални!“. Тези думи от стихотворението на Иван Вазов, писано в началото на XX век сякаш звучат пророчески. Все едно патриархът на българската литература е знаел, че интернет и технологиите ще променят езика и масово хората ще
загърбят книжовните норми. Вдъхновението за проекта идва от кампанията на Canon "Търси оригинала" и част от философията на компанията за стимулиране преживяването и
изразяването на моментите от живота. Защото използването на оригинални продукти е не само знак за качество, но и възможност за открояване, така, както кирилицата ни отличава като народ и култура.
За реализацията на проекта, Пощенска кутия за приказки и Canon събраха над 100 писмени истории на тема „Говори ми на b@lgarski...български“. 10 от най-интересните и забавни есета, ще бъдат представени на гостите от известни български личности като Рут Колева, Камен Алипиев - Кедъра, Димитър Калбуров, Башар Рахал, Мила Михова, Златин Цветков, Емил Джасим, както и Красимира и Елисавета – от известния тандем Майко Мила. Целта на събитието е да осмее неправилното писане с латински букви и цифри и да насърчи писането на книжовен език. Защото кирилицата е не само е 3-тата официална азбука в ЕС, създадена от българи и използвана от над 300 000 000 души в света, но и естетична и мелодична.

Повече за проекта и излюстрации, можете да откриете на:
https://goo.gl/BQiBDX
https://www.facebook.com/events/1080801972063246

Още новини от Други

RSS виж всички

Новата програма “Data Science” на WU Executive Academy стартира тази есен

Новата програма “Data Science” на WU Executive Academy стартира тази есен

WU Executive Academy разработи нова програма, която предоставя на участниците теоретично и практическо ноу-хау за управление и анализ на огромни обеми данни. “Data Science” ще се води на английски език и ще започне на 8 ноември 2017 г.

„Усещане за вода“

„Усещане за вода“

Галерия 11 Август има удоволствието да представи младата авторка Тина Хамзе и експозицията ѝ, озаглавена „Усещане за вода“.

ЗАПОЧВАТ ОБУЧЕНИЯ НА ПАРАМЕДИЦИ И ЗДРАВНИ АСИСТЕНТИ В ПИРОГОВ, СЪВМЕСТНО С ЦПО „АКАДЕМИЯ”

ЗАПОЧВАТ ОБУЧЕНИЯ НА ПАРАМЕДИЦИ И ЗДРАВНИ АСИСТЕНТИ В ПИРОГОВ, СЪВМЕСТНО С ЦПО „АКАДЕМИЯ”

Най-голямата болница за спешна медицина „Н.И.Пирогов” и Центърът за професионално обучение „Академия” към Агенция „Анкор А Дженте” организират курсове за професионална квалификация по професиите Парамедик, Здравен асистент и Болногледач.

Стартира класацията „Новатори в образованието“ 2017

Стартира класацията „Новатори в образованието“ 2017

Търсят се позитивните промени в българското образование. Класацията предизвиква обществена дискусия за нуждата от промяна в сферата на образованието

Еврокомисията започна процедура заради проблеми с ВЕЦ в България

Брюксел задейства пилотен механизъм след жалби на Балканка, WWF и други природозащитни организации

Абонамент за RSS новини