В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Бъди звездата на бала с Huawei P10 или защо българските абитуриенти вече нямат нужда от скъп фотоапарат

25 Май 2017г.

  • Pin It

Всеизвестно е, че сполучливият портретен кадър е по-различен от обикновеното снимане по отношение на визия и артистични ефекти. Камерата с двоен „цветен и черно-бял“ обектив бе използвана за първи път при Huawei P9, а при тазгодишните нови модели Huawei P10 и P10 Plus виждаме отново портретния режим в стил „Leica“, с който преоткриваме портретната фотография.
Именно защото всеки един кадър разказва история, улавя емоциите и запечатва моментите в красив спомен, с Huawei P10 хората могат да направят своите истории още по-приказни и това важи в особена степен за абитуриентите тази година.
При Huawei P10 и неговия по-голям събрат P10 Plus, наблюдаваме няколко начина за добавяне на експресивност и емоция към всеки портрет. Това са боке ефект, контуриране на лицето, монохромен режим и мащабиране.
Чрез боке ефекта предният план изпъква, а желаният обект успява да грабне вниманието. Замъгляването (т.нар. блърване) на фона засилва ясното очертаване на предния план и създава интересен и мистичен ефект върху фона.
Контурирането с камерата на Huawei P10 те превръща определено в звездата на бала. Изглеждаш сякаш някой топ гримьор се е погрижил за безупречния ти външен вид, без да си похарчил огромна сума пари.
Черно-бялата фотография се основава изцяло на истинското усещане и дълбочината на обектите. Когато се премахват други нюанси, качеството и различните слоеве светлина и сенки стават още по-забележими. Любителите на черно-бялата фотография не отдават внимание на цвета, а на контраста, светлината, силуета, текстурата и структурата. Като „бижу“ на всички камери, Leica създаде най-добрите монохромни камери за ревностните почитатели на черно-бялата фотография. Магичната дигитална монохромна камера, Leica M Monochrom, е мечтаната камера за почти всички любители на черното и бялото. Едната от двете лещи на P10 e 20-мегапикселовата монохромна леща с оригинални черно-бели сензори, подобни на тези при Leica M Monochrome, които улавят детайли като светлина, нюанси и силуети.
Освен напомняне за носталгичното минало, черно-бялата фотография придава детайлност, каквато не може да се постигне с цветните снимки. С камерата на Huawei P10 специалната нощ на абитуриентите остава „запечатана“, неподвластна на промените на времето. Те се превръщат в звезди както в настоящето, така и от бъдещето, защото историята и спомените разказват за хората чрез техните снимки.
В много житейски ситуации обаче любителите фотографи „се борят“ между обектив с фиксирано фокусиране и обектив с мащабиране. Фиксираният фокус обикновено означава по-добро качество на изображението, но рамката понякога е ограничена от разстоянието. Увеличаването на обектива е по-малко ограничено от разстоянието и дава повече свобода за кадриране на снимките, но качеството на изображението може да бъде компрометирано.
Вече знаем, че дори най-дребният и незабележим детайл е добре подчертан и се отличава при мащабирането с P10. Няма никаква загуба на детайл - почти неуловима усмивка, ясно очертаване на дълги мигли или дребен мотив по бляскавият тоалет, не могат да „убегнат“ на зоркия „поглед“ на камерата Leica.

 

Още новини от Лайфстайл

RSS виж всички

Кметът на Приморско с престижен приз за принос в развитието на морския регион

Кметът на Приморско с престижен приз за принос в развитието на морския регион

Голямата награда на Морските Оскари за принос в развитието на морския регион ще отличи постиженията на д-р Димитър Германов, кмет на най-бързо развиващата се община по Черноморието - Приморско.

„Мистър Ливан 2017„- претендентите за титлата идват в България

„Мистър Ливан 2017„- претендентите за титлата идват в България

НП Сузан Моузи, посланник на Ливан и Почетният консул на Молдова д-р Веселин Чипев, подкрепят българо-ливанския тур.

Южното Черноморие е предпочитан оазис за семеен туризъм

Южното Черноморие е предпочитан оазис за семеен туризъм

Митовете за преобладаващ алкохолен туризъм за пореден път ще бъдат разбити от годишната церемония за Морските Оскари, която ще се състои на 28 юли, петък, от 19 часа в Амфитеатъра на най-бързо развиващата се морска община - Приморско.

Mastercard предостави Qkr! мобилни плащания по време на голф турнира The Open

Най-старият от всички „мейджър“ турнири – The Open, за първи път в историята си направи възможни плащанията на феновете на голфа през техните мобилни телефони.

Новият Джъстин Бийбър пее фолклор за Морските Оскари в Приморско

Новият Джъстин Бийбър пее фолклор за Морските Оскари в Приморско

Уникален микс от български фолклор със световния хит на Джъстин Бийбър "Let Me love you" ще изпее по време на церемонията за Морските Оскари финалистът от популярния формат "Гласът на България" Тихомир Митов.

Абонамент за RSS новини