В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

БЛИЗО 1000 ДУШИ СЕ КАЧИХА В ПЛАНИНАТА СЪС „ЗЕЛЕНА ЛИНИЯ ВИТОША“ ОТ НАЧАЛОТО НА ЮЛИ

11 Юли 2017г.

  • Pin It

 

 От началото на юли до края на септември, всеки уикенд инициативата на Лидл България „Зелена линия Витоша“ осигурява безплатен транспорт до планината. Само за първите два уикенда близо 1000 души се качиха до „Алеко“, „Златните мостове“ и до с. Железница. 4 автобуса по 3 линии са на разположение на пешеходци и велосипедисти.
„Инициативата е страхотна, от години ползвам автобусите на „Зелена линия“, за да прекарвам повече време в планината. Освен това така не се налага да ползвам колата си и не замърсявам околната среда“; „Линията за велосипедисти е нашият шанс да се качим в планината и да се насладим на спускането сред природата“, споделят любителите на планината.
Инициативата „Зелена линия Витоша“ се осъществява за седма поредна година от Лидл България, с подкрепата на Столична община. Целта на „Зелена линия Витоша“ е – от една страна – да намали вредните емисии от ползване на лични автомобили, а от друга страна – да улесни гражданите и да ги насърчи да прекарват повече време в планината.

„Зелена линия Витоша“ за пешеходци: От 1 юли до 24 септември 2017 г. автобусите превозват пешеходци всеки уикенд и в почивните празнични дни. Тръгването е в 8:00 ч. и 9:00 ч. от стадион „Васил Левски“, а връщането в обратната посока – в 17:00 ч. и 18:00 ч. от „Златни мостове“. Автобусите за пешеходци дават възможност на столичани да ползват превоз от центъра на града (стадион Васил Левски) до „Златните мостове“, с междинна спирка на „Дендрариума“. Избраните спирки са стартови точки за множество туристически маршрути в планината.

„Зелена линия Витоша“ за велосипедисти: Първата велолиния тръгва от спирка „Зоопарк“ през „Бай Кръстьо“ и стига до хижа „Алеко“. Тя е подходяща за активни екстремни байкъри.
Вторият маршрут стартира от НСБАЛ (2542) (спирка на бул. "Г.М.Димитров" над Метростанцията в посока Зоопарка) през с. Бистрица до с. Железница. Така велосипедистите могат да използват метрото за достигане на началната дестинация, тъй като през уикенда превозването на колела там е разрешено през целия ден. Тази линия дава възможност и на семейства – любители на колоезденето, да достигнат до по-леки трасета за каране.
Двете велолинии ще се движат в периода 1 юли – 24 септември 2017 г. от 8:20 ч. и от 10:30 ч. от началните спирки. Велоавтобусите са еднопосочни и са предназначени само за хора с велосипеди до запълване капацитета oт 26 колела.

Повече информация за „Зелена линия Витоша“ може да намерите на www.lidl.bg/greenline

Още новини от Лайфстайл

RSS виж всички

8-годишна варненска певица със златни медали е откритието на Морските Оскари

8-годишна варненска певица със златни медали е откритието на Морските Оскари

След серия от златни медали от международни конкурси талантливата 8-годишна варненка - София Иванова, получи заслужена номинация за Откритие на годината от третото издание на Морските Оскари.

5 съвета как да използваме Huawei P10 lite със статив

5 съвета как да използваме Huawei P10 lite със статив

Huawei дава 5 бързи съвета за това как да използваме този летен аксесоар по време на лятната ни почивка:

Номинациите за Морските Оскари разбиват мита за алкохолния туризъм

Номинациите за Морските Оскари разбиват мита за алкохолния туризъм

Културният туризъм в морския ни регион привлича все повече гости през летния сезон, категорични са организаторите на Морските Оскари - ВИП Комюникейшън.

Откриха изложбата „Живите динозаври” в морската градина на гр. Варна

Откриха изложбата „Живите динозаври” в морската градина на гр. Варна

Уникалната изложба „Живите динозаври“ бе официално открита на 19.07 (сряда) в Морската градина на гр. Варна. Динозаврите ще гостуват във Варна до 03 септември 2017г.

Българите предпочитат зелените ни морски хотели с вкусна храна и добър сервиз

Българите предпочитат зелените ни морски хотели с вкусна храна и добър сервиз

Отличникът в Booking - хотел „Мирамар“, разположен на метри от плаж Каваците, получи заслужена номинация от третото издание на Морските Оскари.

Абонамент за RSS новини