В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Центърът за отдалечени услуги на HPE и Vivacom - лидери по приходи в класацията „Топ 100 на технологичните компании в България“

10 Юли 2017г.

  • Pin It

VIVACOM оглави секторната класация „Телекомуникации“ с отчетените за миналата година постъпления в размер на почти 875,3 милиона лева, а Hewlett Packard Global Delivery Bulgaria Center е компанията с най-високи брутни приходи за 2016 г. от 292,6 милиона лева в сектор „Информационни и комуникационни технологии“ (ИКТ) на класацията „Топ 100 на технологичните компании в България“.
Лъчезар Борисов, заместник-министър на икономиката, връчи плакет на Николай Димитров, мениджър „Бизнес развитие“ в Hewlett Packard Enterprise България, а Димитър Геновски, заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, предаде отличието на Росен Тончев, директор „Информационни технологии“ във VIVACOM.
ICT Media (и в. Computerworld България) награди на официална вечерна церемония на 5 юли в хотел "Хилтън“ лидерите в подготвяното от медията 20-о издание на уникалната класация „Топ 100 на технологичните компнии в България“.
Както и в предходните издания, през 2017 г. класацията се проведе въз основа на обективни финансови критерии - печалбата и брутните приходи от дейността за 2016 г. на български и международни компании от телекомуникационния, ИКТ и аутсорсинг секторите, опериращи на родния пазар. В проекта “Топ 100 на технологичните компании в България” през 2017 г. участваха 103 компании.
Събитието бе проведено в партньорство с Българо-американска кредитна банка (БАКБ), Datecs, EUConsult, Information Services Jsc., In Time и Solytron, и със съдействието на Maxxium Bulgaria.
Наградите в най-големите 5 категории на ИКТ сектора
С общи приходи от продажби на хардуерни решения, предимно собствени разработки, в размер на 129,8 милиона лева за 2016 г., победител в сектор „Хардуер” е фирма Datecs, чиито продукти са познати в над 100 държави. САЩ е основният пазар за продукцията на компанията - фискални устройства, платежни терминали, мобилни и етикетни принтери. Пенчо Илиев, изпълнителен директор на Datecs, получи наградата си от Огнян Траянов, председател на УС на Българска асоциация по информационни технологии (БАИТ).
Победител в сектор „Софтуер” за 2016 г. е VMware Bulgaria. Развойното поделение на световния софтуерен разработчик генерира почти 71,4 милиона лева от дейността си през изминалата година. Офисът в България е един от най-големите и стратегически центрове за разработки, иновации и клиентски услуги на VMware в световен мащаб, с фокус върху облачни среди, софтуерно дефиниран център за данни и автоматизация. Цветомир Досков, член на УС на Българска асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ), връчи плакет на Димитър Костов, директор “Развойна дейност“ във VMware Bulgaria.
Hewlett Packard Global Delivery Bulgaria Center оглави сектор „Аутсорсинг на ИТ услуги” с брутни приходи за 2016 г. в размер на 292,6 милиона лева. Центърът е създаден през 2006 г. и оттогава до днес компанията разширява неколкократно дейността и инвестициите си в страната. В момента центърът е най-големият работодател в ИТ сферата у нас. Николай Димитров, мениджър „Бизнес развитие“ в Hewlett Packard Enterprise България, получи наградата си от Пламен Цеков, член на УС на Българска аутсорсинг асоциация (БАА).
Победител в сектор „Системна интеграция” за 2016 г., с общи приходи от тази дейност в размер на 57,6 милиона лева, е доставчикът на специализирани решения и услуги в ИКТ сектора Telelink. Устойчивият ръст се дължи на сериозните усилия на компанията през изминалите няколко години да разширява портфолиото от услуги, за да предлага на клиентите решения от край до край (end-to-end). Петър Иванов, основател и управляващ партньор на Solytron, един от партньорите в тазгодишното издание на инициативата, връчи плакет на Иван Житиянов, директор на дирекция „Системна интеграция“ в Telelink.
Победител в сектор „Дистрибуция” с постъпления в размер на 184,3 милиона лева за 2016 г. е компанията Polycomp. Успехът на компанията се дължи на ежедневния ръст, резултат на системните й подобрения в ИТ дистрибуцията. Ралица Пашова, търговски директор на компанията Polycomp, получи наградата си от Владимир Владков, издател на вестник Computerworld България.
Трите специални награди
Носител на наградата за най-голям ръст на приходите през изминалата 2016 г. е софтуерната компания Upnetix. Компанията се радва на рекордно увеличение от 512,2% в постъпленията си за миналата година. Таня Георгиева, главен секретар на Министерство на финансите, връчи отличието на Радослав Гайдарски, главен изпълнителен директор на Upnetix.
Отличието за най-висока рентабилност през 2016 г. отиде при MM Solutions. Дружеството се открои с коефициент на рентабилност от 43,2%. София Медникарова, мениджър „Човешки ресурси“ на MM Solutions получи приза си от Стамен Янев, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции.
Призът за най-динамично развитие през последните 3 години – със средногодишен ръст от 29,6 %, спечели организацията Luxoft Bulgaria. Цветомир Досков, член на Управителния съвет на Българска асоциация на софтуерните компании, връчи плакета на Елена Демирева, мениджър „Подбор“ в Luxoft Bulgaria. 

Още новини от Комуникации

RSS виж всички

До 65 канала мобилна телевизия предлага VIVACOM с услугата TV GO

Абонатите на VIVACOM могат да гледат телевизия в движение вече с до 65 канала, включени в пакета TV GO Extra.

Новите бюджетни Nokia 105 и Nokia 130 с чудесен дизайн

Новите бюджетни Nokia 105 и Nokia 130 с чудесен дизайн

Обновените популярни телефони Nokia помагат за свързаността на хората по целия свят и предоставят разнообразна функционалност

До 80% отстъпка за смартфони от VIVACOM

До 80% отстъпка за смартфони от VIVACOM

В разгара на лятото VIVACOM ще даде възможност на потребителите да се сдобият с чисто нов смартфон с до 80% отстъпка.

Най-бързата мобилна мрежа в България за 2017 г. е на VIVACOM

Данните са от реални тестове за измерване на скоростта, направени от потребители с най-популярното приложение Speedtest® на Ookla®

4G Мрежата на VIVACOM вече е достъпна и за клиентите на предплатени услуги

4G Мрежата на VIVACOM вече е достъпна и за клиентите на предплатени услуги

10.07.2017 г. София - Потребителите с предплатени услуги на VIVACOM вече могат да ползват високоскоростен мобилен интернет през 4G/LTE мрежата на телекома. Единствените изисквания са устройството и SIM картата на абоната да поддържат 4G/LTE връзка. Ако SIM картата не е съвместима с 4G мрежата, във всеки магазин на VIVACOM може да се извърши безплатна смяна.

Абонамент за RSS новини