В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Южнокорейският бизнес търси иновации в България

12 Юни 2017г.

  • Pin It

Делегация на бизнесмени и университетски преподаватели от Република Корея посети Международен панаир Пловдив, за да проучи възможностите за сътрудничество в областта на високите технологии. Гостите проявиха интерес към иновационните паркове в „Тракия икономическа зона“, един от най-мащабните индустриални проекти на България, и към националния изложбен център, където се презентират нови продукти от почти всички отрасли. Те изразиха желание Република Корея да стане страна партньор на Техническия панаир, известен като най-голямата технологична среща на Балканите.
В програмата на българо-корейския бизнес форум специално беше включена среща в Международен панаир Пловдив, тъй като от няколко години насърчаването на иновациите е един от основните акценти в нашите изложения, заяви главният директор д-р Иван Соколов. Той припомни успешния старт на СтартЪп зоната в рамките на Есенния панаир и факта, че във всички големи прояви на Панаира се демонстрират върхови разработки. Причина за интереса към Пловдив е и неговото реноме на динамичен индустриален център заради големия потенциал на „Тракия икономическа зона“, наличието на няколко висши училища и активното взаимодействие между науката и бизнеса, което го прави и водещ иновационен хъб у нас, добави д-р Соколов.
Икономиката на Южна Корея е една от най-силните в света, нейното бързо развитие се дължи на фокусирането върху иновациите, затова делегацията се интересува от активизиране на сътрудничеството в областта на високите технологии, поясни д-р Иван Соколов след срещата. Тя се състоя на 7 юни 2017 г., ден след началото на българо-корейския бизнес форум „Обмен на практики за добро управление за устойчиво развитие“. За първи път той обхваща три града – София, Бургас и Варна. Събитието е насочено към засилване на връзките в академичната, регионалната и икономическата сфера.
В момента интересът към България нараства, затова искаме да имаме по-силно присъствие в Международен панаир Пловдив, заяви представител на Корейската агенция за насърчаване на търговията (КОТРА), която организира участието на фирми в различни изложения. Н. Пр. Шин Бунам, посланик на Република Корея у нас, изрази готовност да съдейства за осъществяване на идеята за страна партньор на Международния технически панаир.
Организатори на двустранния бизнес форум са Посолството на Република Корея в София, КОТРА, Българо-корейската търговско-промишлена палата, Софийският университет „Св. Климент Охридски“, общините София, Бургас и Варна.

На снимката: Делегация от бизнесмени и университетски преподаватели от Република Корея посети Международен панаир Пловдив, тъй като се интересува от иновациите в България.

Още новини от Бизнес

RSS виж всички

НИКОЕ РЕАЛИТИ НЕ МОЖЕ ДА СИ МЕ ПОЗВОЛИ!

НИКОЕ РЕАЛИТИ НЕ МОЖЕ ДА СИ МЕ ПОЗВОЛИ!

инж.Ваня Тучева се превърна в най-успешната българска PR и популярна личност, която задмина успели сънародници като Лили Иванова, Кубрат Пулев и Стоянка Мутафова.

Динамично полугодие на пазара на луксозни имоти

Динамично полугодие на пазара на луксозни имоти

Със среден ръст от 41% на продажбите и 18% на наемите пазарът на луксозни имоти в България отбелязва динамично първо полугодие на 2017 г., сочи новият анализ на Unique Estates.

Използвайте рекламните календари, за да популяризирате бизнеса си

Използвайте рекламните календари, за да популяризирате бизнеса си

Рекламните календари са едни от най- често срещаните и най-търсени артикули. Но как и защо те могат да помогнат за нашия бизнес- прочетете по- долу.

All Channels | PR е обслужващата агенция на Kaufland България

All Channels | PR е обслужващата агенция на Kaufland България

All Channels | PR, част от All Channels Communication Group, бе избрана за обслужваща агенция на Kaufland България. Агенцията ще отговаря за изграждането на репутацията в офлайн и онлайн пространството на най-голямата верига хипермаркети в страната.

Разликите в доходите между областите в България

Разликите в  доходите между областите в България

ИПИ и Мапекс стартират партньорство за геоинформационен анализ на икономически данни

Абонамент за RSS новини