В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Южнокорейският бизнес търси иновации в България

12 Юни 2017г.

  • Pin It

Делегация на бизнесмени и университетски преподаватели от Република Корея посети Международен панаир Пловдив, за да проучи възможностите за сътрудничество в областта на високите технологии. Гостите проявиха интерес към иновационните паркове в „Тракия икономическа зона“, един от най-мащабните индустриални проекти на България, и към националния изложбен център, където се презентират нови продукти от почти всички отрасли. Те изразиха желание Република Корея да стане страна партньор на Техническия панаир, известен като най-голямата технологична среща на Балканите.
В програмата на българо-корейския бизнес форум специално беше включена среща в Международен панаир Пловдив, тъй като от няколко години насърчаването на иновациите е един от основните акценти в нашите изложения, заяви главният директор д-р Иван Соколов. Той припомни успешния старт на СтартЪп зоната в рамките на Есенния панаир и факта, че във всички големи прояви на Панаира се демонстрират върхови разработки. Причина за интереса към Пловдив е и неговото реноме на динамичен индустриален център заради големия потенциал на „Тракия икономическа зона“, наличието на няколко висши училища и активното взаимодействие между науката и бизнеса, което го прави и водещ иновационен хъб у нас, добави д-р Соколов.
Икономиката на Южна Корея е една от най-силните в света, нейното бързо развитие се дължи на фокусирането върху иновациите, затова делегацията се интересува от активизиране на сътрудничеството в областта на високите технологии, поясни д-р Иван Соколов след срещата. Тя се състоя на 7 юни 2017 г., ден след началото на българо-корейския бизнес форум „Обмен на практики за добро управление за устойчиво развитие“. За първи път той обхваща три града – София, Бургас и Варна. Събитието е насочено към засилване на връзките в академичната, регионалната и икономическата сфера.
В момента интересът към България нараства, затова искаме да имаме по-силно присъствие в Международен панаир Пловдив, заяви представител на Корейската агенция за насърчаване на търговията (КОТРА), която организира участието на фирми в различни изложения. Н. Пр. Шин Бунам, посланик на Република Корея у нас, изрази готовност да съдейства за осъществяване на идеята за страна партньор на Международния технически панаир.
Организатори на двустранния бизнес форум са Посолството на Република Корея в София, КОТРА, Българо-корейската търговско-промишлена палата, Софийският университет „Св. Климент Охридски“, общините София, Бургас и Варна.

На снимката: Делегация от бизнесмени и университетски преподаватели от Република Корея посети Международен панаир Пловдив, тъй като се интересува от иновациите в България.

Още новини от Бизнес

RSS виж всички

Летните артикули, чрез които може да популяризирате бизнеса си

Летните артикули, чрез които може да популяризирате бизнеса си

За голяма част от бизнеса летните месеци са време за подготовката за натоварения септемри месец. Докато по-голямата част от клиентите си отпочиват, то това е спокойното време, в което бизнеса планира своите бъдещи стъпки.

БЛИЗО 300 000 БАЛКАНСКИ ПЪСТЪРВИ СА ПУСНАТИ В БЪЛГАРСКИТЕ РЕКИ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЛИДЛ БЪЛГАРИЯ

БЛИЗО 300 000 БАЛКАНСКИ ПЪСТЪРВИ СА ПУСНАТИ В БЪЛГАРСКИТЕ РЕКИ  БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЛИДЛ БЪЛГАРИЯ

Близо 300 000 балкански пъстърви са пуснати в българските реки благодарение на Лидл България. Компанията е един от най-големите инвеститори в запазване на биоразнообразието.

Шумен дигитализира общинската администрация

София, 26 юни 2017 г. – Община Шумен ще дигитализира процесите на регулация и дейностите по управление на устройство на територията на общината. Това ще стане възможно с въвеждане на интегрирана географска информационна система Тобел от българската геоинформационна компания Мапекс.

Директивата за разплащания PSD2 ще даде нови възможности на банките за стартиране на иновативни услуги

Директивата  за разплащания PSD2 ще даде нови възможности на банките за стартиране на иновативни услуги

Над 100 представители на водещи банки у нас взеха участие в дискусия за ползите, които могат да бъдат извлечени от регулацията

Business Intelligence дава най-добрите отговори на въпросите на бизнеса

Business Intelligence дава най-добрите отговори на въпросите на бизнеса

Курсът по BI на магистратурата по „Бизнес анализ и ERP решения“ представя пред мениджъри и внедрители на бизнес софтуер най-добрите практики

Абонамент за RSS новини