В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Световната анализаторска среща на Huawei за 2017 г. демонстрира високия растеж на компанията в глобален аспект

21 Април 2017г.

  • Pin It

 През миналата седмица се състоя четиринадесетата годишна анализаторска среща на Huawei в Шънджън, Китай, привличайки повече от 500 технологични и бизнес анализатори, както и медии от цял свят. Потребителското звено на компанията (Huawei’s Consumer Business Group (CBG) представи пред световни експерти в индустрията развитието на бизнеса си и представянето на бранда, екосистемата за облачните услуги и различни стратегии за приложението на устройствата в „умната“ дигитална ера. Huawei CBG ще се фокусира върху две технологични революции: интелект и интеракция. По този начин компанията ще насочи развитието на умните устройства в посока на създаване на нови потребителски преживявания.
„Тези две технологични революции, интелект и интеракция, ще придвижат потребителското преживяване напред“, каза Шао Янг, вицепрезидент на маркетинг отдела на Huawei CBG. „Иновациите при изкуствения интелект ще доведат до интелектуална революция, която ще спомогне за обединяването на дигиталния и физическия свят по нов, непредсказуем начин. Общуването между човек и устройство непрекъснато се развива и по-естественото общуване, повлияно от технологии като VR/AR (виртуална и добавена реалност), ще ни покаже нови начини на преживяване с нашите устройства. Развитието и усъвършенстването на VR/AR технологиите ще преобърне представите за съществуващото потребителското преживяване. Huawei вече активно развива 5G, изкуствения интелект, виртуалната и добавената реалност, и други авангардни технологии, като се ангажира да реализира цялостно подобряване на преживяването с интелигентните устройства. “

Huawei продължава с пробива си на глобалния пазар на висок клас устройства
Въпреки, че 2016 не беше силна година за глобалния пазар на смартфони, Huawei подмина тази тенденция и отбеляза значителен ръст на бизнеса си със смартфони. Според IDC, глобалните доставки на смартфони са се увеличили едва с 2.3% миналата година. Huawei продължава да оспорва тези тенденции, с ръст при доставките на смартфони от 29% годишно, достигайки 139 милиона – много повече от средното за индустрията, а печалбата бележи ясен ръст от 44%. В сравнение с 2015 г., Huawei CBG е постигнала 100% ръст в продажбите в 40 държави по света за 2016.
Според доклада на GfK от декември 2016, пазарният дял на Huawei за Североизточна Европа надминава 20%, а в Западна Европа достига почти 15%. Пазарното присъствие на компанията надхвърля 20% в много европейски страни, включително Финландия, Холандия, Белгия, Полша, Испания, Италия и Чехия. За пазарите в Западна и Североизточна Европа, приходите от продажби и доставки продължават да се увеличават с почти 100% на годишна база и се очаква тази тенденция да се запази.
В Югоизточна Азия Huawei бележи силни резултати на пазарите на висок клас устройства. За устройствата с цена от 400 долара нагоре, Huawei държи 25% пазарен дял в Малайзия и надвишава 10% в Тайланд, демонстрирайки влиянието си в сектора на смартфони от висок клас в рамките на развиващите се пазари.
Компанията води и при пазара на таблетите, който като цяло е в застой. Бизнесът с таблети на Huawei драстично се е разширил, както в сектора на правителствените партньорства, така и в потребителския сектор, достигайки 10 млн. доставки – почти 100% ръст за 2016 година. Потребителският бизнес за облачни услуги също има увеличение с повече 100%.

Със силния ръст на глобалния бизнес, влиянието на Huawei на световния пазар е още по-осезаемо. Според проучването IPSOS, познаваемостта за бранда на глобално ниво се е увеличила от 76% през 2015 г. до 81% през 2016 г. Марката отново присъстваше в класацията Топ 100 на глобалните марки – на 72 място; а в BrandZ топ 100 класацията на най-ценните брандове, е на 50-та позиция.

Развитие и подсилване на глобалния статус на марката на пазара на висок клас устройства
През 2017 г. Huawei CBG ще засили глобалното си присъствие и ще развие повече влиянието на марката във високия клас устройства. Компанията ще продължи да инвестира в търговската си мрежа, да подобрява маркетинга и услугите си, и да се фокусира върху повече от 20 големи и влиятелни пазара в Европа, САЩ и Азия. Huawei ще се стреми към постижения в тези развити пазари, полагайки основите на увеличаване влиянието си в по-големите пазари по света.
В Европа Huawei ще продължи да инвестира в присъствието си в големите дистрибуторски канали и позиционирането си в магазините на големи търговски вериги, в бранд маркетинг и услуги, базирани на сегашните постижения, и ще се фокусира върху растежа в пазарите на среден и висок клас устройства. Ще се стреми да повиши пазарната си позиция, влиянието на бранда и капацитета на европейския пазар.

Фокус върху две революции
Засилвайки глобалното си присъствие и изграждайки бранд влияние на пазара на висок клас устройства, Huawei CBG ще си сътрудничи с глобални партньори и ще се фокусира върху значими иновации от дигиталната ера. Това ще позволи на компанията да продължи да подобрява потребителското преживяване, а също и да развива иновации за бъдещи интелигентни продукти, които ще оформят следващото поколение в потребителското преживяване.
С цел да оптимизира потребителското преживяване на базовите функционалности, Huawei CBG ще продължи да инвестира в качество, дизайн, комуникация, живот на батерията, аудио и видео, фотография и други сфери. Чрез облачната колаборация, потребителските облачни услуги ще повишат лоялността на потребителите чрез добавена стойност на дигиталните облачни услуги. В същото време Huawei ще се възползва от техническия си напредък като например собствената операционна система EMUI, способностите на чипсета, технологиите за изкуствен интелект и други, за да осигури на потребителите преживяване спрямо последните водещи технологии.
Huawei вярва, че навлизаме в “Интелектуална епоха”, нова ера на технологична революция. При нея дигитализацията се ускорява драматично, позволявайки на човешкото възприятие да достигне нови висини, и насърчавайки взаимодействието между хората и устройствата. Появата на изкуствения интелект ще доведе до по-интелигентни, по-ефективни начини за взаимодействие с устройствата. Смартфоните наистина ще станат супер телефони. До 2025 г., 90% от потребителите на устройства ще се възползват от персонализирани и интелигентни услуги от „супер телефоните”.
Това ново измерение на потребителското преживяване, повлияно от изкуствения интелект, ще се изправи както пред ключовите компетенции на хардуера, така и пред облачните услуги. Задълбочената работа в тези области ще позволи на Huawei да доставя интелигентни преживявания за новата технологична ера.
Huawei вече е развила цялостен набор от познания за интелекта, когнитивната интелигентност и изчислителния интелигентен хардуер, като е изградила стабилна система за изкуствен интелект, базирана на софтуерните и хардуерни интерфейси, и интерфейсите на облачните услуги.
Huawei е направила технологични пробиви в сензорните алгоритми, компютърното зрение, технологиите за търсене, както и семантичното разбиране. Компанията лансира и т.нар. Интелигентен асистент, който може да осигури ценни услуги на потребителите в редица уникални ситуации. Брандът на Huawei Honor пусна прототипа на смартфона Honor Magic през декември 2016 г., който включва последните постижения на Huawei в областта на изкуствения интелект.

Още новини от Бизнес

RSS виж всички

Летните артикули, чрез които може да популяризирате бизнеса си

Летните артикули, чрез които може да популяризирате бизнеса си

За голяма част от бизнеса летните месеци са време за подготовката за натоварения септемри месец. Докато по-голямата част от клиентите си отпочиват, то това е спокойното време, в което бизнеса планира своите бъдещи стъпки.

БЛИЗО 300 000 БАЛКАНСКИ ПЪСТЪРВИ СА ПУСНАТИ В БЪЛГАРСКИТЕ РЕКИ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЛИДЛ БЪЛГАРИЯ

БЛИЗО 300 000 БАЛКАНСКИ ПЪСТЪРВИ СА ПУСНАТИ В БЪЛГАРСКИТЕ РЕКИ  БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЛИДЛ БЪЛГАРИЯ

Близо 300 000 балкански пъстърви са пуснати в българските реки благодарение на Лидл България. Компанията е един от най-големите инвеститори в запазване на биоразнообразието.

Шумен дигитализира общинската администрация

София, 26 юни 2017 г. – Община Шумен ще дигитализира процесите на регулация и дейностите по управление на устройство на територията на общината. Това ще стане възможно с въвеждане на интегрирана географска информационна система Тобел от българската геоинформационна компания Мапекс.

Директивата за разплащания PSD2 ще даде нови възможности на банките за стартиране на иновативни услуги

Директивата  за разплащания PSD2 ще даде нови възможности на банките за стартиране на иновативни услуги

Над 100 представители на водещи банки у нас взеха участие в дискусия за ползите, които могат да бъдат извлечени от регулацията

Business Intelligence дава най-добрите отговори на въпросите на бизнеса

Business Intelligence дава най-добрите отговори на въпросите на бизнеса

Курсът по BI на магистратурата по „Бизнес анализ и ERP решения“ представя пред мениджъри и внедрители на бизнес софтуер най-добрите практики

Абонамент за RSS новини