В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Расте броят на жените предприемачи

09 Юни 2017г.

  • Pin It

 „Мрежа за Женско Предприемачество“ организира вчера Финансов Бизнес Форум за Жени Предприемачи, чиято програма включи както презентации, така и дискусии с водещи представители във финансовата сфера. На събитието бяха представени множество възможности за всички, търсещи варианти за финансиране на своите идеи, интересуващи се от новостите във финансовата сфера и желаещи да обогатят и надградят своите компетенции. На форума бяха обсъдени теми като банкови инструменти, микрофинансирания, инвестиционен фонд за стартиращи бизнеси, европейски фондове и програми и много др.

 

 
Ива Владимирова, основател на Мрежа за Женско Предприемачество („Дамски клуб Бизнес на Високи Токчета“ и „Клуб на Младите Дами в Бизнеса“ сподели: „Виждам, че все повече жени правят голямата крачка по нелекия път на предприемачеството. Смисълът на днешния форум е да помогнем на дамите да се ориентират в това, което се предлага като възможности – кредити от банките, финансиране на различни проекти, подпомагане с всички видове финансови инструменти, разработени конкретни програми. Те трябва да са запознати и да са в крак с новостите, за да бъдат адекватни в бизнеса си.“

 

 
На събитието д-р Любомир Христов от „Институт на дипломираните финансови консултанти“ разказа за обучителните програми по финансово планиране и консултиране, Боряна Минчева от ИАНМСП (Изпълнителна агенция за насърчаване на малки и средни предприятия) сподели инициативите в насока интернационализация на българските предприятия.

 

 
„По наши данни 85% от решенията за разпределение на бюджетите в българските компании се взимат от жени, но същото време за момента само около 20% от стартъпите в България са оглавявани от дами. Положителното е, че тенденциите са тези проценти да се увеличават.“ – добави Милен Иванов от The Founders Institute.

 

 
Светослав Пиралков от Райфайзен Банк разказа за обслужването и програми за малкия и среден бизнес от гледна точка на възможностите, които предлагат банките, а Таня Илиева от Евроконсулта сподели начините за финансиране на проекти с Европейски фондове и програми. В събитието взеха участие и Веселин Халачев от Обединени Бизнес Клубове, Борис Цветанов от DS-Concept, който даде допълнителна информация за факторинга у нас, Дилян Димитров от Инвестиционен фонд за стартиращи бизнеси – Eleven Venturе говори за финансирането на проекти с дялови инвестиции и Емилия Трухева от СЕРДИКА - NN Животозастраховане сподели различни решения за повишавене на ефективността на служителите. Краудфъндингът и франчайзингът също бяха част от обсъжданите теми на събитието.

 

 
Всички участници във форума се обединиха около становището, че е необходима постоянна колаборация, обмяна на опит и добри практики между държавните институции, бизнеса и обществото, за да се насърчи участието на дамите в бизнеса и да се подкрепи женското предприемачество.

 

 
За „Мрежа за Женско Предприемачество“


 
Мисията на МЖП е да помогне на бизнес дамите от малкия и среден бизнес да завоюват своето заслужено място в обществото и да направи бизнеса им по-успешен. Целта на МЖП е да стимулира сътрудничеството и партньорството помежду им. Да допринесе за обмяната на опит и добри практики между фирми, управлявани от жени, за разширяване на бизнес контактите и намиране на нови пазари, както и за осигуряване на информация на инициативните дами за стартиране на бизнес, за менторство и за обучение.

  

Още новини от Бизнес

RSS виж всички

Годишни награди за най-успешни СТИВ

За 7-ма поредна година БТПП, съвместно с Министерство на икономиката, ще обяви и връчи годишните награди за най-успешни служби по търговско-икономически въпроси (СТИВ) за 2016 г. на тържествена церемония на 24 юли 2017г.

ИНЖ.ВАНЯ ТУЧЕВА ПРОГОВОРИ ЗА ПЛЕВНЕЛИЕВ

ИНЖ.ВАНЯ ТУЧЕВА ПРОГОВОРИ ЗА ПЛЕВНЕЛИЕВ

От години новината, че мениджърката и ПР, инж.Ваня Тучева е новата любов на Росен Плевнелиев обикаля жълтите медии.По темата се изписа какво ли не, но никоя от двете страни не даде официално изявление до днес.

Remixshop.com оценява щетите от пожара в склада в Казичене и инвестира нови 4 млн. лева за възстановяване на работата

Remixshop.com оценява щетите от пожара в склада в Казичене и инвестира нови 4 млн. лева за възстановяване на работата

Рестартът на Remixshop.com се очаква до дни. Компанията ще инвестира около 4 милиона лева, за да започне да работи отново. Компанията дава предварителна оценка на щетите от пожара на 15 юли за около 9 млн. лв. Жертви и пострадали няма.

Lavazza бележи пореден успешен сервис с три-годишно партньорство с турнира Wimbledon

Като официално кафе на шампионата за седма поредна година, Lavazza ще бъде домакин на звездата и световен посланик – Андре Агаси, на турнира „Големия шлем“ тази година

Петият магазин на BILLA в Русе отвори врати

Петият магазин на BILLA в Русе отвори врати

BILLA България официално откри петия си пореден магазин в Русе. Това е 112-ият обект на веригата в България.

Абонамент за RSS новини