В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Патент за шоколада с рози на Rosey’s mark

16 Юни 2017г.

  • Pin It

 

След дълго очакване на окончателното решение на Патентното ведомство на Р. България, от началото на юни 2017 шоколадът с рози на Rosey’s mark вече е официално патентован продукт. До първата за страната ни регистрация на рецепта за шоколад се стига 3 години след първата разработка на шоколад с рози, дело на сестрите Ина и Росица Паунови, които заедно основават и управляват Rosey’s mark – първата марка посветена изцяло на храни на базата на българска маслодайна роза. Перлата в продуктовото им портфолио е именно серията шоколад с рози, разработена в сътрудничество с шеф-шоколатиер Ради Стамболов, в чиято шоколадова работилница шоколадовите блокчета се произвеждат ръчно и до днес.

ИСТОРИЯТА НА ШОКОЛАДА С РОЗИ
Първият вкус – черен шоколад с рози с 54% съдържание на какао, е създаден през януари 2014, точно навреме за празника на любовта Св. Валентин. Възторжените отзиви за продукта водят до разработването на млечния и белия шоколад с рози през 2015 г. Интересът към бутиковия шоколад е голям и, логично за всеки успешен продукт, шоколадовото творение с вкус на рози започва да привлича вниманието не само на любителите на шоколада, но и на други компании производители на шоколад. Затова Ина и Росица взимат решението да започнат процедура по патентоване.

 ПОВОД ЗА ГОРДОСТ
Съобщавайки ви новината за издадената регистрация от Патентното ведомство, бихме искали да подчертаем още веднъж уникалността на серията шоколад с рози с марка Rosey’s mark, както и фактът, че това е първият продукт в категория шоколад с рози, който и до днес остава без аналог на пазара. Вярваме, че е важно тази информация да достигне до нашите партньори, до крайните клиенти, до конкуренцията и до обществото като цяло. Освен това тази регистрация е доказателство, че в България реално се създават иновации и забележителни продукти, в това число от малки семейни компании като нашата. Гордеем се с това.“ – казва Росица Паунова.

 ПАТЕНТОВАНО!
Обхватът на иновацията покрива черния, млечния и белия шоколад с рози, съдържащи българско розово масло и розови листенца – пълната гама шоколад с рози на Rosey’s mark. Издадена на 1-ви юни 2017, началото на действието на регистрацията датира от 18.12.2015 спрямо датата на заявката подадена към Патентното ведомство. Този успех много скоро ще бъде отразен във визията на шоколада. През септември ще можем да го открием в партньорската дистрибуторска мрежа на Rosey’s mark в нова опаковка, подчертаваща качеството и уникалността на шоколадите с рози.

Шоколадът с рози Rosey’s mark е носител и на награди: Best Local Food Design 2016, 9-ти национален конкурс на Съюз на хранителната промишленост 2016 – Диплом за Нови продукти и технологии в хранително-вкусовата промишленост за ЧЕРЕН ШОКОЛАД С РОЗИ.

Още новини от Бизнес

RSS виж всички

MULTIVAC на изложението Südback в Щутгарт (палата 5, щанд 5A62)

MULTIVAC на изложението Südback в Щутгарт (палата 5, щанд 5A62)

От 23 до 26 септември 2017 г. на изложение Südback, провеждащо се в Щутгарт, MULTIVAC ще презентира ефективни опаковъчни решения за хляб, хлебни из-делия, сладкарски изделия и пр.

Токуда банк предлага атрактивен ипотечен кредит с лихва от 3,6%

Токуда банк обяви нови атрактивни условия по ипотечния си кредит от 3,6% фиксирана годишна лихва за първите 3 години на кредита.

Kръгла маса на тема „Ролята на иновациите в областта на електротехниката, електрониката и енергийната ефективност в България”

Съветът по иновации при БТПП организира кръгла маса на тема „Ролята на иновациите в областта на електротехниката, електрониката и енергийната ефективност в България”.

БЕДНИ РОДНИНИ ИЗНУДВАТ ИНЖ.ВАНЯ ТУЧЕВА ЗА ПАРИ

БЕДНИ РОДНИНИ ИЗНУДВАТ ИНЖ.ВАНЯ ТУЧЕВА ЗА ПАРИ

ПР и мениджър, инж.Ваня Тучева не може да се отърве от роднини, след като придобива слава. В началото тя ги приема с отворени обятия, но скоро разбира меркантилните им намерения.

Карлсберг България е най-бързоразвиващата се компания на българския бирен пазар през първата половина на 2017 година

Обемът й се е увеличил с 18%, а пазарният дял е нараснал с 4,6 процентни пункта, сравнено със същия период на 2016 г.

Абонамент за RSS новини