В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Обща визия за устойчивото развитие представиха лидери на пазара на бутилирани води

19 Юни 2017г.

  • Pin It

Средствата, вложени в развитието на обществото, не би трябвало да се разглеждат като разход, а като инвестиция в устойчивото развитие на България. Това разбиране обедини най-големите производители на бутилирана вода у нас – „Девин“ ЕАД и Кока-Кола ХБК България (производител на „Банкя“). Техните изпълнителни директори Томас Кренбауер и Светослав Атанасов участваха в интерактивна дискусия за лидерството, инициирана от Американския университет в България.
Целта на дискусията бе да се очертае ролята на мултинационалния бизнес за прилагането на международните ценности и етични стандарти в българското общество. Томас Кренбауер и Светослав Атанасов споделиха с аудиторията визията на двете компании за устойчиво развитие и причините да са в основата на инициативата „Кристално чисти“ на Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки в България
В дискусията участва и изпълнителният директор на асоциацията Жана Величкова. “Нашата цел е да наложим спазването на най-високите стандарти за качество и прозрачност в бизнеса като норма за целия сектор и за цялата българска икономика”, обясни г-жа Величкова.
Тя подчерта, че компаниите, които подкрепят инициативата „Кристално чисти“, се водят от няколко основни принципа в работата си: ясни правила за правене на бизнес; ясни стандарти за качество; ясни социални ангажименти към служителите и ясна отговорност към цялото българско общество. Участниците в инициативата работят за въвеждане на контрол, който да ограничи сивия сектор и да наложи най-високите критерии за качество и отговорно отношение към българските потребители.
Белгийската компания Spadel, собственик на „Девин“ ЕАД, е лидер в устойчивото развитие с ясни дългосрочни цели до 2020 г., стана ясно по време на дискусията. Компанията е в Топ 10 по устойчивост в управлението на води в Европа. Всички опаковки на продуктите й подлежат на рециклиране.

 

 

„Дадена компания е стабилна, когато е устойчива във времето – преминава през всички предизвикателства, защото има стабилна система, която свързва всички аспекти на устойчивия бизнес – икономически, социален принос и опазване на околната среда. Точно такива компании създават добавена стойност и допринасят за успеха на обществото“, подчерта Светослав Атанасов. Той съобщи, че Кока-Кола ХБК работи по изпълнението на нови цели за устойчиво развитие до 2020 г.. В изпълнение на тези насоки през последните 2 години консумацията на вода в производството на компанията по света е намалено с 2,1 млрд. л. В България през 2016 г. консумацията на вода в производствените центрове в Банкя и Костинброд е намалена с 14 %, а потреблението на енергия – с 20%.
„Подкрепяме инициативата „Кристално чисти“, защото тя съвпада изцяло с нашата дългосрочна стратегия за правене на бизнес. Смятаме, че българският потребител заслужава да бъде сигурен в качеството на продуктите, които консумира и в грижата на производителите за здравето на семейства му”, обясни г-н Кренбауер. Като доказателство той припомни, че „Девин“ ЕАД от години инвестира в развитието на местните общности и в програми за корпоративна социална отговорност.
Инициативата „Кристално чисти“ ще финансира създаването на образователни модули за устойчиво развитие. Програмата ще бъде разработена от учени от Американския университет в България и Университета Харвард и ще бъде насочена както към служители на участващите компании, така и към студенти, които искат да се реализират в България и да станат лидери на промяната.

Още новини от Бизнес

RSS виж всички

Годишни награди за най-успешни СТИВ

За 7-ма поредна година БТПП, съвместно с Министерство на икономиката, ще обяви и връчи годишните награди за най-успешни служби по търговско-икономически въпроси (СТИВ) за 2016 г. на тържествена церемония на 24 юли 2017г.

ИНЖ.ВАНЯ ТУЧЕВА ПРОГОВОРИ ЗА ПЛЕВНЕЛИЕВ

ИНЖ.ВАНЯ ТУЧЕВА ПРОГОВОРИ ЗА ПЛЕВНЕЛИЕВ

От години новината, че мениджърката и ПР, инж.Ваня Тучева е новата любов на Росен Плевнелиев обикаля жълтите медии.По темата се изписа какво ли не, но никоя от двете страни не даде официално изявление до днес.

Remixshop.com оценява щетите от пожара в склада в Казичене и инвестира нови 4 млн. лева за възстановяване на работата

Remixshop.com оценява щетите от пожара в склада в Казичене и инвестира нови 4 млн. лева за възстановяване на работата

Рестартът на Remixshop.com се очаква до дни. Компанията ще инвестира около 4 милиона лева, за да започне да работи отново. Компанията дава предварителна оценка на щетите от пожара на 15 юли за около 9 млн. лв. Жертви и пострадали няма.

Lavazza бележи пореден успешен сервис с три-годишно партньорство с турнира Wimbledon

Като официално кафе на шампионата за седма поредна година, Lavazza ще бъде домакин на звездата и световен посланик – Андре Агаси, на турнира „Големия шлем“ тази година

Петият магазин на BILLA в Русе отвори врати

Петият магазин на BILLA в Русе отвори врати

BILLA България официално откри петия си пореден магазин в Русе. Това е 112-ият обект на веригата в България.

Абонамент за RSS новини