В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Обмен на международен опит в прилагането на нормите на Европейското право

24 Април 2017г.

  • Pin It

 Първата Конференция на IFA в България ще е на тема „Проектът BEPS и прилагането на Европейското данъчно право в държавите-членки и средства за правна защита съгласно Европейското право“

Месец май наближава, а с него и датите 18 и 19 – дните, в които в София ще се проведе Първата Конференция на Международната данъчна асоциация в страната. Интересът към нея е повече от значителен, местата свършват бързо, а представянето на говорителите разкрива пред интересуващите се какви са тематиките и акценти от тях.

Организатор на събитието е Сдружение ИФА България - официално и единствено подразделение на Международната данъчна асоциация, акредитирано на конгреса на ИФА в Мумбай, Индия, през 2014 г. Към днешният ден сдружението вече наброява повече от 50 корпоративни и индивидуални членове, сред които преподаватели, съдии, одитори и счетоводители (от одиторски и счетоводни кантори), данъчни консултанти, адвокати и адвокатски кантори. Клонът на IFA в страната е професионална и академична организация, която не е обвързана с конкретен бранш, като основен обединяващ фактор на всички членове е основната цел на организацията, а именно - развитието на данъчното право и неговото прилагане.

„В своята политика ИФА България се ръководи и действа като продължител и „проводник“ на местно равнище на основните цели и мисия на IFA - проучването и развитието на международното и сравнителното право по отношение на публичните финанси и данъчното облагане. ИФА България е професионална и академична организация, която не е обвързана с конкретен бранш. Обединяващ фактор на всички членове е основната цел на организацията, а именно: развитието на данъчното право и неговото прилагане“, споделя адв. Валентин Савов, председател на ИФА България. Именно затова и една от темите на Конференцията е прилагането на Европейското право и средствата за правна защита, която ще бъде обсъждана през втория ден на събитието.

Програмата ще започне с лекция на представител на Европейската комисия, който ще разкаже най-актуалното по отношение развитието на сферата на средствата за правна защита и прилагане нормите на Европейското право. Според предварителния график ще последва и лекция за ситуацията в България, а лектори ще бъдат действащ съдия от Върховния административен съд, преподаватели от Софийски университет, както и адвокати и специалисти с практически знания в тази област.

Партньор и домакин на международната конференция е ЮФ на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Партньорството е част от отбелязването на 125-тата годишнина на Юридическия Факултет. То е възможност за популяризиране сред международната юридическа общност на научните достижения на най-стария юридически факултет в България, споделя проф. д-р Сашо Пенов - декан на факултета и ръководител на катедрата по Административноправни науки.

За да може присъстващите да обменят опит и да придобият впечатления от развитието на проекта в другите държави – членки на ЕС, ще бъдат разгледани законодателни и практически решения в Белгия, Германия, Унгария и Румъния. Лектори ще бъдат специалисти от конкретните държави, които ще могат най-адекватно и изчерпателно да дадат информация по дискутираните въпроси.

Местата в зала 272 на Софийски университет Св. Климент Охридски са ограничени, а датата наближава. Можете да запазите своето място за най-очакваното събитие в правния свят за годината, като се регистрирате през официалния сайт сайта на събитието.

 

Още новини от Бизнес

RSS виж всички

НИКОЕ РЕАЛИТИ НЕ МОЖЕ ДА СИ МЕ ПОЗВОЛИ!

НИКОЕ РЕАЛИТИ НЕ МОЖЕ ДА СИ МЕ ПОЗВОЛИ!

инж.Ваня Тучева се превърна в най-успешната българска PR и популярна личност, която задмина успели сънародници като Лили Иванова, Кубрат Пулев и Стоянка Мутафова.

Динамично полугодие на пазара на луксозни имоти

Динамично полугодие на пазара на луксозни имоти

Със среден ръст от 41% на продажбите и 18% на наемите пазарът на луксозни имоти в България отбелязва динамично първо полугодие на 2017 г., сочи новият анализ на Unique Estates.

Използвайте рекламните календари, за да популяризирате бизнеса си

Използвайте рекламните календари, за да популяризирате бизнеса си

Рекламните календари са едни от най- често срещаните и най-търсени артикули. Но как и защо те могат да помогнат за нашия бизнес- прочетете по- долу.

All Channels | PR е обслужващата агенция на Kaufland България

All Channels | PR е обслужващата агенция на Kaufland България

All Channels | PR, част от All Channels Communication Group, бе избрана за обслужваща агенция на Kaufland България. Агенцията ще отговаря за изграждането на репутацията в офлайн и онлайн пространството на най-голямата верига хипермаркети в страната.

Разликите в доходите между областите в България

Разликите в  доходите между областите в България

ИПИ и Мапекс стартират партньорство за геоинформационен анализ на икономически данни

Абонамент за RSS новини