В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Kompas с награда от 50 000 евро в първото издание на Everywhere Initiative в Европа

10 Юли 2017г.

  • Pin It

Visa Inc. обяви победителите в първото европейско издание на състезанието Everywhere Initiative. Три стартъп компании бяха наградени за успешните си предложения в три категории с награден фонд на обща стойност 100 000 евро. Победителите получават пълен достъп до приложно-програмния интерфейс на Visa, чрез платформата Visa Developer Platform. За да развият идеите си, те ще имат подкрепата и на ментори и технологични експерти. Победителите във всяка категория, които получават по 25 000 евро, са:
bitemojo (Израел) – предизвикателство, свързано с местната общност - Предизвикателство към местната общност. Те представиха Visa Bite, приложение за самонасочващо се търсене на заведения за хранене, при което използвате единствено смартфона си.
Kompas (Великобритания) - Регионално междуградско предизвикателство: тяхното приложение Dependable City Exploration използва машинно самообучение, за да персонализира съдържание на базата на индивидуални предпочитания и интереси.
Fly Money (Израел) - Предизвикателство в международния транспорт: това приложение предлага приложно-програмен интерфейс за сравняване и подбор на парични решения при пътуване, докато потребителят резервира полет с туристическа агенция или авиолиния..
Kompas спечели допълнителни 25 000 евро за най-добро цялостно предложение.
Участниците бяха наградени по време на тазгодишния форум Money 20/20 в Копенхаген от Джим Маккарти, изпълнителен вицепрезидент „Иновации и стратегически партньорства“ във Visa. "Ние във Visa вярваме, че живеем в свят, в който не е нужно най-добрите идеи и мислене да идват отвътре - те могат да дойдат от всякъде. Сътрудничеството ни със стартъп обществото чрез Everywhere Initiative цели намирането на свежи идеи, свързани с постигне на ключови бизнес цели и подобряване на потребителското преживяване. Очакваме с нетърпение работата с тези компании, предоставяйки им достъп до приложно-програмния интерфейс на Visa чрез платформата Visa Developer Platform, за да подпомогнем реализирането на идеите им," каза Маккарти.
Европейското издание на Everywhere Initiative беше обявено през февруари, по време на Световния мобилен конгрес, и започна да приема предложения в изброените по-горе категории през април. Заявления за участие се приемаха до май, след което Visa избра пет финалиста от всяка категория и покани представител на всяка от компаниите на форума Money 20/20 в Копенхаген, където имаха възможност да презентират своите идеи пред жури, включващо представители на Visa и Давиде Ригамонти от CornerCard, Бърт Куит от Erste Group и Охад Маймон от Leumi Card. Победителите бяха обявени от Маккарти в презентация по време на програма, предназначена специално за стартъп обществото.
Повече от 1500 стартъп компании от Северна Америка, Латинска Америка, Европа и Азия взеха участие в програмата от лансирането и в САЩ през
2015 година.
Открийте повече подробности за състезанието тук.
За Everywhere Initiative на Visa
Everywhere Initiative на Visa e програма за иновации, проектирана да насърчи следващото голямо откритие в индустрията на разплащанията, успоредно с прехода от пластики към изцяло дигитални разплащания. Целта е също нови играчи да се включат към традиционните участници в екосистемата. Изпълнението на програмата започва за първи път в САЩ през 2015 г. и до днес близо 1000 стартиращи компании са взели участие в нея като от тях 60 са финалисти, а 14 - избрани за победители. Общото финансиране достига 1,7 млрд. долара. Изданието през 2017 г. беше първото за Европа и в него участваха компании от 19 държави: Австрия, България, Великобритания, Германия, Дания, Израел, Ирландия, Испания, Норвегия, Полша, Португалия, Словакия, Турция, Финландия, Франция, Холандия, Чехия, Швейцария, Швеция. Всички фази от състезанието се проведоха на английски език.
За Visa Inc.
Visa Inc. е глобална платежна технологична компания, която свързва потребителите, бизнеса, финансовите институции и правителствата в повече от 200 страни и територии с бързи, сигурни и надеждни електронни разплащания. Ние сме оператор на една от най-модерните мрежи в света за обработка на данни – VisaNet, - която е в състояние да управлява над 65 000 съобщения за транзакции в секунда, като в същото време защитава потребителите от измама и гарантира разплащанията за търговците. Visa не е банка и не издава карти, не предоставя кредити и не определя лихвите и таксите за потребителите. Иновациите на Visa обаче дават възможност нейните клиенти от финансовите институции да предложат на потребителите по-голям избор: незабавно плащане с дебитна карта, бъдещо разплащане с предплатена карта или забавено разплащане с кредитни продукти. За повече информация, посетете нашата уебстраница www.visaeurope.com, блога на Visa Vision (vision.visaeurope.com) и @VisaInEurope.
Контакти:
Драгомир Гюров
AMI Communications for Visa Bulgaria
dragomir.gyurov@amic.bg | 02 989 5115 | 0886 634 580

Twitter: @VisaEuropeNews
@Visa_BG
Website: www.visabg.com

 

Още новини от Бизнес

RSS виж всички

Годишни награди за най-успешни СТИВ

За 7-ма поредна година БТПП, съвместно с Министерство на икономиката, ще обяви и връчи годишните награди за най-успешни служби по търговско-икономически въпроси (СТИВ) за 2016 г. на тържествена церемония на 24 юли 2017г.

ИНЖ.ВАНЯ ТУЧЕВА ПРОГОВОРИ ЗА ПЛЕВНЕЛИЕВ

ИНЖ.ВАНЯ ТУЧЕВА ПРОГОВОРИ ЗА ПЛЕВНЕЛИЕВ

От години новината, че мениджърката и ПР, инж.Ваня Тучева е новата любов на Росен Плевнелиев обикаля жълтите медии.По темата се изписа какво ли не, но никоя от двете страни не даде официално изявление до днес.

Remixshop.com оценява щетите от пожара в склада в Казичене и инвестира нови 4 млн. лева за възстановяване на работата

Remixshop.com оценява щетите от пожара в склада в Казичене и инвестира нови 4 млн. лева за възстановяване на работата

Рестартът на Remixshop.com се очаква до дни. Компанията ще инвестира около 4 милиона лева, за да започне да работи отново. Компанията дава предварителна оценка на щетите от пожара на 15 юли за около 9 млн. лв. Жертви и пострадали няма.

Lavazza бележи пореден успешен сервис с три-годишно партньорство с турнира Wimbledon

Като официално кафе на шампионата за седма поредна година, Lavazza ще бъде домакин на звездата и световен посланик – Андре Агаси, на турнира „Големия шлем“ тази година

Петият магазин на BILLA в Русе отвори врати

Петият магазин на BILLA в Русе отвори врати

BILLA България официално откри петия си пореден магазин в Русе. Това е 112-ият обект на веригата в България.

Абонамент за RSS новини