В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Как Samsung гарантира сигурността на вашите смарт телевизори

19 Май 2017г.

  • Pin It

Samsung Electronics се ангажира всички телевизори и продукти на компанията да предлагат интернет свързаност до 2020 г. За успешната реализация на поетия ангажимент, Samsung работи усилено, за да гарантира сигурността на всяко устройство и на личните данни на потребителите. Смарт телевизорите на Samsung предпазват и защитават информацията на потребителите.

Сигурността е основен приоритет на Samsung, като компанията е първия производител на смарт телевизори, който получава сертификат от International Security Standard Common Criteria (CC) в две последователни години. Подобно на банките, които използват множество нива на сигурност, смарт телевизорите на Samsung предлагат триетапен модел, за да гарантират възможно най-добрата защита на потребителите. Решението работи чрез внедряване на защитни функции на три различни етапа, включващи платформата, приложението и хардуера.

Етап 1: Платформа
В началния етап на сигурността на платформата, важните данни, като потребителски акаунт и парола, се криптират, преди да бъдат съхранени. Когато информацията се комуникира с външни сървъри, платформата използва стандартен процес на криптиране, за да предотврати кражбата на данните. Освен това, тя открива и блокира зловредните приложения и неоторизираните файлове, които се опитват да получат достъп до устройството. Всичко това спомага за запазването на стабилната операционна среда на смарт телевизорите.

Когато се свързват с даден сървър, смарт телевизорите на Samsung първо проверяват автентичността на сертификата, предаван от сървъра. След това те създават криптирани ключове, които се използват за комуникация със сървъра. По време на обмена, цялото съдържание е криптирано, за да се предотврати подслушването и модифицирането на данни и да се премахне възможността за неоторизиран достъп до потребителска информация.

Платформата на смарт телевизорите на Samsung открива и блокира различни атаки, които застрашават операционната среда на телевизора. Използвайки технологията за сигурност на платформата, стабилните операционни среди, в които смарт услуги могат да работят сигурно, блокират достъпа на неупълномощени кодове до телевизора, както и атаките върху уязвими места в платформата.

В допълнение, смарт телевизорите на Samsung използват защитената виртуална клавиатура "Secure Keyboard", за да предпазят личната информация на потребителите, като номера на кредитни карти и пароли.

Етап 2: Приложение
По отношение на приложението, смарт телевизорите на Samsung използват анти-зловреден софтуер, за да предпазят мрежата от външни атаки. Този етап цели да блокира достъпа на фишинг сайтове до устройствата и да открива инфекции в резултат на зловреден код.

Смарт телевизорите на Samsung използват различни функции за сигурност в своя уеб браузър, заедно с функцията Smart Security, за да се гарантира безопасното използване на интернет базирани услуги. Уеб браузърът на смарт телевизорите на Samsung се отличава с функция за сигурност, която генерира изскачащи съобщения, когато потребителите кликнат върху съмнителни сайтове. Това може да предотврати изтичането на лични данни чрез скрити фишинг или зловредни сайтове.

Смарт телевизорите на компанията използват и „ваксина“ срещи зловреден софтуер, която предотвратява работата на вредните кодове, непрекъснато следи системата и анализира информацията, свързана със зловредни файлове. В допълнение, защитата на мрежата възпрепятства всякакви външни атаки.

Samsung наскоро представи и подобреното приложение за защита “McAfee Security for TV” за своите смарт телевизори. Щом бъде активирано, приложението започва непрекъснато да следи за зловреден софтуер, осигурявайки максимално спокойствие за потребителите.

Етап 3: Хардуер
В заключение, чрез третата хардуерна фаза, смарт телевизорите на Samsung предлагат независимо и мощно решение за сигурност, базирано на чип архитектура. По този начин се предотвратява изтичането на информация чрез разделяне на физическото пространство в хардуера, за да може основният софтуер да функционира. В допълнение, с помощта на хардуер базиран процес на удостоверяване, смарт телевизорите работят само с надеждната Tizen платформа. Сигурната технология със стабилна основа на хардуерно ниво гарантира устойчивостта на платформата и приложенията на смарт телевизорите.

Samsung осъзнава, че сигурността и доверието са от решаващо значение при избора на смарт телевизор и че доверието зависи от безопасната и надеждна свързаност. Следващият телевизор, който ще закупите, най-вероятно ще бъде смарт, а триетапният модел за безопасност е само един от начините, по които Samsung осигурява защита на личните данни на потребителите.

За Samsung Electronics Co. Ltd.
Samsung Electronics Co. Ltd. вдъхновява света и оформя бъдещето с трансформиращи идеи и технологии, преобразявайки света на телевизорите, смартфоните, носимите устройства, таблетите, фотоапаратите, дигиталните уреди, принтерите, медицинското оборудване, мрежовите системи и полупроводници и LED решенията. За да откриете повече, моля, посетете нашия официален информационен сайт news.samsung.com.

Още новини от Бизнес

RSS виж всички

Летните артикули, чрез които може да популяризирате бизнеса си

Летните артикули, чрез които може да популяризирате бизнеса си

За голяма част от бизнеса летните месеци са време за подготовката за натоварения септемри месец. Докато по-голямата част от клиентите си отпочиват, то това е спокойното време, в което бизнеса планира своите бъдещи стъпки.

БЛИЗО 300 000 БАЛКАНСКИ ПЪСТЪРВИ СА ПУСНАТИ В БЪЛГАРСКИТЕ РЕКИ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЛИДЛ БЪЛГАРИЯ

БЛИЗО 300 000 БАЛКАНСКИ ПЪСТЪРВИ СА ПУСНАТИ В БЪЛГАРСКИТЕ РЕКИ  БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЛИДЛ БЪЛГАРИЯ

Близо 300 000 балкански пъстърви са пуснати в българските реки благодарение на Лидл България. Компанията е един от най-големите инвеститори в запазване на биоразнообразието.

Шумен дигитализира общинската администрация

София, 26 юни 2017 г. – Община Шумен ще дигитализира процесите на регулация и дейностите по управление на устройство на територията на общината. Това ще стане възможно с въвеждане на интегрирана географска информационна система Тобел от българската геоинформационна компания Мапекс.

Директивата за разплащания PSD2 ще даде нови възможности на банките за стартиране на иновативни услуги

Директивата  за разплащания PSD2 ще даде нови възможности на банките за стартиране на иновативни услуги

Над 100 представители на водещи банки у нас взеха участие в дискусия за ползите, които могат да бъдат извлечени от регулацията

Business Intelligence дава най-добрите отговори на въпросите на бизнеса

Business Intelligence дава най-добрите отговори на въпросите на бизнеса

Курсът по BI на магистратурата по „Бизнес анализ и ERP решения“ представя пред мениджъри и внедрители на бизнес софтуер най-добрите практики

Абонамент за RSS новини