В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Инж. Димитър Белелиев, ЦЕРБ, за новата цена на тока за бизнеса

19 Юни 2015г.

  • Pin It

Инж. Димитър Белелиев, председател на Съвета на директорите на "ЦЕНТРАЛНА ЕНЕРГОРЕМОНТНА БАЗА" ЕАД:
„Като цяло бих казал, че цената на електроенергията сама по себе си не е проблем, тя е пазарна функция. Проблемът е в това, че няма достатъчно производство в индустрията, а следователно и потреблението на електроенергия е изключително ниско.”, коментира за EconomyNews.bg инж. Димитър Белелиев, председател на Съвета на директорите на ЦЕРБ ЕАД. – „Смятам, че в цената на тока много голяма компонента е разходната част на държавните дружества, като НЕК, ЕСО и т.н. Енергийните дружества, които сериозно са намалили обема на производство на електроенергия, а оттам и приходите си, не актуализират размера на работната сила и не оптимизират разходите си. А по повод на промените в закона за енергетиката, бих казал, че по този начин не се намаляват ценовите тежести за българската индустрия, каквато беше целта, а напротив цените на потребителите на високо напрежение се увеличават с 20%. Това драстично увеличение ще засегне повечето индустриални сектори в негативен план. Ще намалеят инвестициите, износа, а може да се стигне и до загуба на работни места. Двукратното увеличение на ценовата добавка „задължения към обществото” не е оправдана, на базата на това, че енергията за износ е освободена от нея.”
http://www.economynews.bg/%D0%B1%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B5%D1%81--%D0%B1%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D1%89%D0%B5-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%87%D0%BA%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%82-news64607.html

Още новини от Бизнес

RSS виж всички

Конкурсът „ИТ проект на 2017 г.“ - с нови категории и отворен за кандидатстване

Инициативата се организира от в. Computerworld с подкрепата на Банка ДСК

Picmiller прави кадъра печеливш

Picmiller прави кадъра печеливш

Качественото изображение наистина продава – това е азбучна истина за хора, които вадят хляба си посредством снимкови материали, даващи възможност на клиента да добие ясна представа за продукта, за който плаща.

Стартира българската 3D мобилна образователна платформа за деца в Google Play.

Стартира българската 3D мобилна образователна платформа за деца в   Google Play.

Варна, България, гейм студио Уафуу АД стартира На 28.02.2017г. образователният проект бе отличен със статуетка в категория Развлекателен софтуер на Наградите на БАИТ за 2016г.

Проект за околна среда "Подготовка и изпълнение на инфраструктурата за отпадъчни води в К.К."

Проект за околна среда "Подготовка и изпълнение на  инфраструктурата за отпадъчни води в К.К."

Пресконференция и първа копка по проект за околна среда "Подготовка и изпълнение на инфраструктурата за отпадъчни води в К.К." Златни пясъци", Община Варна" и официална церемония "първа копка" на обект"Частично изграждане,реконструкция/рехабилитация на канализационна мрежа в СО "Ален мак", град Варна".

Нов играч на имотния пазар в гр. Варна

Нов играч на имотния пазар в гр. Варна

Най-новата и прогресираща в столицата агенция за недвижими имоти в България –“Имотека” отваря офис в гр. Варна

Абонамент за RSS новини