В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Икономистите на БАН представят равносметката за България от първите 10 години членство в ЕС

02 Юни 2017г.

  • Pin It

Втора пресконференция за представяне на специалната тема в Годишния доклад за икономическо развитие и политики в България организира в понеделник, 5 юни 2017 г., Институтът за икономически изследвания при БАН. Тя е посветена на равносметката ни от първите 10 години членство в Европейския съюз.

Освен ползите за страната ни, в специалната тема са разгледани производството, търговията и потреблението в условията на Европейския общ пазар, равнището на бедност, разпределителните и преразпределителни отношения и фискалната политика. Направен е и сравнителен анализ на икономическото развитие на България с други страни от Централна и Източна Европа, както и защо не са се потвърдили очакванията ни от членството в ЕС.

Пресконференцията ще се проведе в Националния пресклуб на БТА от 11.00 до 12.00 часа, като в нея ще участват проф. д-р Александър Тасев – директор на института, доц. д-р Виктор Йоцов – ръководител на проекта, чл.-кор. проф. д.ик.н. Иван Ангелов и проф. д-р Татяна Хубенова – членове на авторския колектив.
 

Още новини от Бизнес

RSS виж всички

БЛИЗО 300 000 БАЛКАНСКИ ПЪСТЪРВИ СА ПУСНАТИ В БЪЛГАРСКИТЕ РЕКИ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЛИДЛ БЪЛГАРИЯ

БЛИЗО 300 000 БАЛКАНСКИ ПЪСТЪРВИ СА ПУСНАТИ В БЪЛГАРСКИТЕ РЕКИ  БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЛИДЛ БЪЛГАРИЯ

Близо 300 000 балкански пъстърви са пуснати в българските реки благодарение на Лидл България. Компанията е един от най-големите инвеститори в запазване на биоразнообразието.

Шумен дигитализира общинската администрация

София, 26 юни 2017 г. – Община Шумен ще дигитализира процесите на регулация и дейностите по управление на устройство на територията на общината. Това ще стане възможно с въвеждане на интегрирана географска информационна система Тобел от българската геоинформационна компания Мапекс.

Директивата за разплащания PSD2 ще даде нови възможности на банките за стартиране на иновативни услуги

Директивата  за разплащания PSD2 ще даде нови възможности на банките за стартиране на иновативни услуги

Над 100 представители на водещи банки у нас взеха участие в дискусия за ползите, които могат да бъдат извлечени от регулацията

Business Intelligence дава най-добрите отговори на въпросите на бизнеса

Business Intelligence дава най-добрите отговори на въпросите на бизнеса

Курсът по BI на магистратурата по „Бизнес анализ и ERP решения“ представя пред мениджъри и внедрители на бизнес софтуер най-добрите практики

Нестандартна инициатива изненада пътниците на летище София

Стотици българи бяха поканени да споделят своите причини да изберат живот в чужбина, както и нещата, които ги връщат в родината

Абонамент за RSS новини