В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Хотелска верига Orbis регистрира ръст на печалбата във всички източноевропейски страни

03 Май 2017г.

  • Pin It

Най-голямата хотелска верига в Източна Европа Orbis Hotel Group отчита 4,4 милиона евро ръст на печалбата през първото тримесечие на 2017 г. В хотелиерския бизнес този период е традиционно нисък, но резултатите на групата са силно обнадеждаващи. 9,5% ръст е регистриран при приход от стая спрямо същото тримесечие на миналата година, а процентът на заетост се е повишил с 3,5 процентни пункта.

 

„В първите месеци на 2017 г. запaзваме тенденцията за стабилно представяне от предходните години. Благодарение на усилията и пълната отдаденост на екипите ни в целия регион ние продължаваме да регистрираме устойчив растеж“ – коментира Жил Клавие, президент и главен изпълнителен директор на Orbis S.A.
Финансово представяне
Успешната стратегия на Orbis за управление на приходите и продължаващата благоприятна макроикономическа среда в целия регион са основните фактори компанията да постигне ръст на оперативните съотношения:
• 9,5% ръст на прихода от стая спрямо миналата година, повлиян и от увеличение на средната цена на стая (ARR +3,0%);
• ръст при процента на заетост (OR +3,5 процентни пункта).
През първото тримесечие на 2017 г. оборотът на Orbis се увеличава с 4,4 милиона евро (+7,6%) до 62,0 милиона евро. По-високите приходи заедно с мониторинга на разходите доведоха до 10,7% ръст на приходите преди лихви, данъци, обезценка, амортизация и наеми в сравнение със съответния период на миналата година, въпреки огромния натиск върху заплатите. Приходите преди лихви, данъци, обезценка и амортизация на групата през първото тримесечие на 2017 г. възлизат на 8,9 млн. евро, което представлява ръст от 43,6% спрямо предходната година, положително повлиян от сделките за обратно изкупуване на хотели. „Ние сме много доволни от представянето през първото тримесечие на 2017 г., но трябва да имаме предвид, че този период е традиционно нисък сезон в бизнеса с хотелиерски услуги“, коментират от Orbis.

Още новини от Бизнес

RSS виж всички

Международна конференция, посветена на Microsoft Excel

„Bulgaria Excel Days 2017 – Excel in Business, Data Analysis, PowerBI Solutions, VBA Best Practices“ е първо по рода си събитие в България, посветено на най-новите тенденции и практики в приложението на Excel, VBA и PowerBI за бизнеса.

Работни календари - използвайте, за да разкажете историята си

Работни календари - използвайте, за да разкажете историята си

Работните календари са известни с това, че са страхотни за кампании, включващи в себе си разказването на история или оповестяване на определено съобщение. Ето защо са и идеален метод за представяне на историята на бранда ви.

MULTIVAC на изложението SÜFFA в Щутгарт (зала 7, щанд 7B21)

MULTIVAC на изложението SÜFFA в Щутгарт (зала 7, щанд 7B21)

От 21 до 23 октомври 2017 г. в Щутгарт ще се проведе изложението SÜFFA, където MULTIVAC (зала 7, щанд 7B21) ще презентира разнообразни опаковъчни решения и етикетиращи машини за месни продукти, включи-телно колбаси.

НИКОЕ РЕАЛИТИ НЕ МОЖЕ ДА СИ МЕ ПОЗВОЛИ!

НИКОЕ РЕАЛИТИ НЕ МОЖЕ ДА СИ МЕ ПОЗВОЛИ!

инж.Ваня Тучева се превърна в най-успешната българска PR и популярна личност, която задмина успели сънародници като Лили Иванова, Кубрат Пулев и Стоянка Мутафова.

Динамично полугодие на пазара на луксозни имоти

Динамично полугодие на пазара на луксозни имоти

Със среден ръст от 41% на продажбите и 18% на наемите пазарът на луксозни имоти в България отбелязва динамично първо полугодие на 2017 г., сочи новият анализ на Unique Estates.

Абонамент за RSS новини