В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Брифинг: 25 май - Брифинг в БТПП на тема: „Позицията на БТПП по Брекзит и очаквани последици”

28 Май 2017г.

  • Pin It

БТПП се старае да отговори на предизвикателствата на времето, като проучва и анализира всяка една предстояща промяна в кръга на икономическите интереси на България;
Едната насока е вътрешната икономическа обстановка, по която даваме предложения – в процеса на формиране на програмата на партиите преди време, а и сега по време на реализацията им;
Втората насоката е участието ни в международната търговия – като причината е, че България много разчита на интернационализацията. Износът като дял от БВП е над 60%. При наши проучвания фирмите показват, че изключително много разчитат на увеличаване на износа;
Брекзит е една възможност да подобрим резултатите от икономическото ни сътрудничество между България и Великобритания;
Окуражени сме от това, че един от изводите на британското проучване, е че те искат да се възползват от Брекзит за засилване на свободата на търговията;
Великобритания си остава сериозен финансов център, в който са концентрирани средства за инвестиции и се насочват към подходящи дестинации. Това, че не сме използвали възможностите както трябва е време да се коригира.
От нашето проучване, което сме правили проличава подценяване от страна на българския бизнес от ефектите от Брекзит и недооценяване на възможностите, които се създават от ситуацията.
Затова препоръчваме използването на разширения интерес към това какво ще се случи във Великобритания за създаване на нови възмжности за българската икономика и привличане на инвеститори от финансови центрове;
Това е два пъти по-наложително особено сега, когато инвестиционния интерес към България не е особено засилен;
Наблюдаваме ръст във вътрешното търсене и потребление – но това е далеч от очакванията за една икономика, която разчита на външния пазар. В този смисъл това представяне днес е част от усилиятата на БТПП за разширяване на съществуващите контакти и търсене на нови пазари.
Дори и някои държави, които звучат доста екзотично – като Монголия, Рунда, Гвинея не трябва да се зачертават като бъдещи източници на сътрудничество, както и да се насочат и усилия към напр. държави, с които имаме споразумения за търговия (Канада –СЕТА).

Още новини от Бизнес

RSS виж всички

Международна конференция, посветена на Microsoft Excel

„Bulgaria Excel Days 2017 – Excel in Business, Data Analysis, PowerBI Solutions, VBA Best Practices“ е първо по рода си събитие в България, посветено на най-новите тенденции и практики в приложението на Excel, VBA и PowerBI за бизнеса.

Работни календари - използвайте, за да разкажете историята си

Работни календари - използвайте, за да разкажете историята си

Работните календари са известни с това, че са страхотни за кампании, включващи в себе си разказването на история или оповестяване на определено съобщение. Ето защо са и идеален метод за представяне на историята на бранда ви.

MULTIVAC на изложението SÜFFA в Щутгарт (зала 7, щанд 7B21)

MULTIVAC на изложението SÜFFA в Щутгарт (зала 7, щанд 7B21)

От 21 до 23 октомври 2017 г. в Щутгарт ще се проведе изложението SÜFFA, където MULTIVAC (зала 7, щанд 7B21) ще презентира разнообразни опаковъчни решения и етикетиращи машини за месни продукти, включи-телно колбаси.

НИКОЕ РЕАЛИТИ НЕ МОЖЕ ДА СИ МЕ ПОЗВОЛИ!

НИКОЕ РЕАЛИТИ НЕ МОЖЕ ДА СИ МЕ ПОЗВОЛИ!

инж.Ваня Тучева се превърна в най-успешната българска PR и популярна личност, която задмина успели сънародници като Лили Иванова, Кубрат Пулев и Стоянка Мутафова.

Динамично полугодие на пазара на луксозни имоти

Динамично полугодие на пазара на луксозни имоти

Със среден ръст от 41% на продажбите и 18% на наемите пазарът на луксозни имоти в България отбелязва динамично първо полугодие на 2017 г., сочи новият анализ на Unique Estates.

Абонамент за RSS новини