В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

БЛИЗО 300 000 БАЛКАНСКИ ПЪСТЪРВИ СА ПУСНАТИ В БЪЛГАРСКИТЕ РЕКИ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЛИДЛ БЪЛГАРИЯ

26 Юни 2017г.

  • Pin It

 

Близо 300 000 балкански пъстърви са пуснати в българските реки благодарение на Лидл България. Такава е равносметката от дългогодишната инициатива на компанията „Дай шанс на Балканката“, която стартира през 2013 г. и продължава и до днес.
Според статистиката на Риболовен клуб „Балканка“, съвместно с които се провежда инициативата, това превръща Лидл България в един от най-големите инвеститори в запазване на биоразнообразието и популацията на балканската пъстърва в България.

 
Тази година търговската верига реализира още две зарибявания с нови 50 000 балканки в реките Чая и Искър. Близо 100 доброволци, сред които и служители на Лидл България, се включиха в събитията и спомогнаха за пускането на младите балканки в родните реки. В рамките на зарибителните акции беше проведено и почистване на част от коритото на река Чая, включващо участък, с който България ще кандидатства за Световното първенство по риболов през 2020 г.
„Дай шанс на Балканката“ отразява цялостната политика на Лидл България за устойчиво развитие и опазване на околната среда, като си поставя за цел да допринесе за запазване на биологичното разнообразие в българските реки и да защити един от най-бързо изчезващите видове в Европа – балканската пъстърва.

 
Инициативата е носител на поредица награди – Български форум на бизнес лидерите (2015 и 2016 г.), Eventex (2015 г.), "Златно сърце" на сп. "Business Lady" (2014 г.) и „Най-зелените компании в България“ на b2b Media (2014 г.).

Още новини от Бизнес

RSS виж всички

Годишни награди за най-успешни СТИВ

За 7-ма поредна година БТПП, съвместно с Министерство на икономиката, ще обяви и връчи годишните награди за най-успешни служби по търговско-икономически въпроси (СТИВ) за 2016 г. на тържествена церемония на 24 юли 2017г.

ИНЖ.ВАНЯ ТУЧЕВА ПРОГОВОРИ ЗА ПЛЕВНЕЛИЕВ

ИНЖ.ВАНЯ ТУЧЕВА ПРОГОВОРИ ЗА ПЛЕВНЕЛИЕВ

От години новината, че мениджърката и ПР, инж.Ваня Тучева е новата любов на Росен Плевнелиев обикаля жълтите медии.По темата се изписа какво ли не, но никоя от двете страни не даде официално изявление до днес.

Remixshop.com оценява щетите от пожара в склада в Казичене и инвестира нови 4 млн. лева за възстановяване на работата

Remixshop.com оценява щетите от пожара в склада в Казичене и инвестира нови 4 млн. лева за възстановяване на работата

Рестартът на Remixshop.com се очаква до дни. Компанията ще инвестира около 4 милиона лева, за да започне да работи отново. Компанията дава предварителна оценка на щетите от пожара на 15 юли за около 9 млн. лв. Жертви и пострадали няма.

Lavazza бележи пореден успешен сервис с три-годишно партньорство с турнира Wimbledon

Като официално кафе на шампионата за седма поредна година, Lavazza ще бъде домакин на звездата и световен посланик – Андре Агаси, на турнира „Големия шлем“ тази година

Петият магазин на BILLA в Русе отвори врати

Петият магазин на BILLA в Русе отвори врати

BILLA България официално откри петия си пореден магазин в Русе. Това е 112-ият обект на веригата в България.

Абонамент за RSS новини