В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

350 000 ЕВРО ЗА ИНОВАТИВНИ ПРОЕКТНИ ИДЕИ ДАВА ФОНДАЦИЯТА НА БАЙЕР

20 Юни 2017г.

  • Pin It

Вече се приемат кандидатури за тазгодишното издание на международните стипендиантски програми на Фондацията за наука и образование на Байер. В академичния сектор амбициозните студенти, които възнамеряват да започнат иновативен изследователски проект в чужбина, или чуждестранни студенти, които планират да разработват проекти в Германия, могат да кандидатстват за стипендиите „Ото Байер“, „Карл Дуисбург“, „Джеф Шел“ или „Курт Хансен“. Финансираните области включват всички научни сфери, свързани с науките за живота, химията и медицината като: аграрно инженерство, дигитално земеделие, биология, биохимия, растителни и биотехнологии, инженерство на биохимични процеси, хуманна и ветеринарна медицина, фармация, изчислителни науки за живота и обучение на учители по биология и химия.

 

Тази година програмата на Фондацията за наука и образование на Байер отново предлага допълнителен бюджет от 50 000 евро за студенти от африкански държави, които планират да разработват изследователски проекти по посочените по-горе научни теми в Германия, или за студенти от Германия, които планират да изпълняват проекти в Африка. Освен стипендиите в академичния сектор, стипендията „Херман Щренгер“ оказва подкрепа на млади хора с неакадемична програма на обучение, които искат да придобият първоначален трудов стаж в чужбина. Приветстват се кандидатури от стажанти с професии в сферата на здравеопазването (с търговска, промишлена, научна или медицинска насоченост). Млади специалисти в горепосочените области, които са завършили своя стаж през последните две години са също поканени да кандидатстват. С тази програма Фондацията за наука и образование на Байер цели да предложи целево финансиране за млади хора в неакадемичния сектор, позволявайки им да придобият професионален опит в чужбина. Независим научен комитет ще определи избраните за финансиране кандидатури в средата на месец септември 2017 г.

Крайният срок за кандидатстване за петте програми е 18 юли, 2017 г. Формуляри за кандидатстване и повече информация за Програмата за стипендии и Фондация за наука и образование на Байер можете да намерите на интернет адрес:
http://www.bayer-foundations.com/en/international-fellowship.aspx

За въпроси относно стипендиантските програми, моля пишете на имейл: scholarships@bayer-stiftungen.de, или се обадете на: +49 214 30 41111.

Още новини от Бизнес

RSS виж всички

Годишни награди за най-успешни СТИВ

За 7-ма поредна година БТПП, съвместно с Министерство на икономиката, ще обяви и връчи годишните награди за най-успешни служби по търговско-икономически въпроси (СТИВ) за 2016 г. на тържествена церемония на 24 юли 2017г.

ИНЖ.ВАНЯ ТУЧЕВА ПРОГОВОРИ ЗА ПЛЕВНЕЛИЕВ

ИНЖ.ВАНЯ ТУЧЕВА ПРОГОВОРИ ЗА ПЛЕВНЕЛИЕВ

От години новината, че мениджърката и ПР, инж.Ваня Тучева е новата любов на Росен Плевнелиев обикаля жълтите медии.По темата се изписа какво ли не, но никоя от двете страни не даде официално изявление до днес.

Remixshop.com оценява щетите от пожара в склада в Казичене и инвестира нови 4 млн. лева за възстановяване на работата

Remixshop.com оценява щетите от пожара в склада в Казичене и инвестира нови 4 млн. лева за възстановяване на работата

Рестартът на Remixshop.com се очаква до дни. Компанията ще инвестира около 4 милиона лева, за да започне да работи отново. Компанията дава предварителна оценка на щетите от пожара на 15 юли за около 9 млн. лв. Жертви и пострадали няма.

Lavazza бележи пореден успешен сервис с три-годишно партньорство с турнира Wimbledon

Като официално кафе на шампионата за седма поредна година, Lavazza ще бъде домакин на звездата и световен посланик – Андре Агаси, на турнира „Големия шлем“ тази година

Петият магазин на BILLA в Русе отвори врати

Петият магазин на BILLA в Русе отвори врати

BILLA България официално откри петия си пореден магазин в Русе. Това е 112-ият обект на веригата в България.

Абонамент за RSS новини